Endelig en oppdatering til N900

Nokia N900 er et produkt i grenselandet mellom en mobiltelefon og en mini-PC basert på Linux-varianten Maemo. I dag fant vi endelig en ny programvare til N900 i Nokia Software Updater. Men forbedringene vi venter på glimrer med sitt fravær. Den lovede støtten for Exchange 2003 er ikke med.

Versjonen som nå kan lastes ned heter 44.1, og Nokia har ikke lagt ut noen oversikt over hvilke endringer som er gjort fra 42.11, som var den første programvareversjonen. Så langt har vi ikke funnet noen forskjeller, og det er fremdeles ikke støtte for MMS, eller SMS-teksting i høydeformat.

Sistnevnte gjør det vanskelig å skrive SMS med en hånd.

Det er blitt antydet at dagens oppdatering bare skal gjøre telefonen klar for en større oppdatering som skal være på trappene. Men vi kan ikke helt se hensikten med å gjøre oppdateringen i to prosesser.

Det gjenstår å se om dagens oppdatering kan gjøre telefonen mer stabil, eller om den vil bedre batterikapasiteten på N900. Uansett venter vi med å skrive vår test av N900 til den første virkelige oppdateringen er på plass. Frem til det skjer står vi ved våre førsteinntrykk av N900.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen