Tesseras optiske zoom. (Bilde: Tessera)

Endelig ekte zoom for små kameratelefoner

OptiML

OptiML er verdens første optiske zoom uten bevegelige deler. Dette gjør at optikken er mindre enn i linser med mekanisk, optisk zoom.
Ved
å forstørre hele bildet, ikke bare et utsnitt slik som skjer ved digital zoom, skal resultatet være helt uten tap av kvalitet.
Tessera har allerede lagt ut den første linsen, som byr på 3 x optisk zoom, for lisensiering.

Teknologiprodusenten Tessera har nå utviklet en kameralinse med "ekte" optisk zoom til mobiltelefoner. Det unike med linsen er at den ikke har noen plasskrevende, bevegelige deler.

En av fordelen med dette er at optikken kan lages langt mindre, og dermed er mer egnet for bruk i kameratelefoner. Det er for eksempel ikke behov for å lage en linse som stikker ut av telefonen.

Linser uten bevegelige deler er også langt billigere å produsere, samtidig som det er mindre sjanse for at optikken blir skadet.

Ikke tap av kvalitet

Teknologien har fått navnet OptiML, og innebærer at hele motivet forstørres samtidig, uten tap av kvalitet. Til sammenligning forstørrer digital zoom, som er den vanligste varianten i mobiltelefoner, bare et utsnitt av bildet, slik at du i praksis får færre megapiksler. Dette fører også til merkbart dårligere kvalitet på bildene.

OptiML er allerede klar for lisensiering til mobilprodusentene, så det er slett ikke umulig vi får se en liten kameratelefon med ekte zoom i løpet av forholdsvis kort tid.

(Kilde: Tessera)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen