Endelig DAB-radio på iPod

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Eiere av Creative Zen-spillere vil muligens le godt og lenge av klumpen i bunnen av iPod-en. iDAB kommer for øvrig i iPod-matchende farger.
Eiere av Creative Zen-spillere vil muligens le godt og lenge av klumpen i bunnen av iPod-en. iDAB kommer for øvrig i iPod-matchende farger.

Nå kan du få DAB-radio på iPod. I forrige uke lanserte britiske Intempo iPod-tilbehøret iDAB, som i bunn og grunn er en DAB-radio du plugger i iPod-en din.

Fordelen med DAB-radio fremfor vanlig FM-radio er at lyden er fri for skurring, og at du slipper å søke etter radiokanaler på frekvenser. Grunnen er at radiosignalene overføres digitalt. I tillegg finnes det veldig mange flere radiokanaler på DAB i forhold til i FM-båndet.

I dag er det DAB-dekning over store deler av Norge, så iDAB kan absolutt være aktuelt for norske iPod-eiere.

Kontrolleres ikke via iPod

IDAB kobles til iPod-kontakten, men den er tilsynelatende ikke like godt integrert med iPod som Apples egne FM-radiotilbehør. Radiomodulen har nemlig eget display og egne taster, så du kan ikke kontrollere den rett fra iPod-en din.

iPod-DAB-en kommer i salg i Storbritannia i desember, og prisen skal ligge på rundt 720 kroner (60 GBP). Du kan imidlertid forhåndsbestille iDAB på Amazon.co.uk.

(Kilder: PCadvisor.co.uk. ITavisen.no, Amazon.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen