Endelig blir dette mulig

Microsoft forbedrer overføringsmulighetene

Windows 8 lar deg sette overføringer på vent.

Microsoft er på innspurten med Windows 8, operativsystemet som skal være produksjonsklart i april neste år. Ryktene går som varm kebab en lørsdagsnatt i Oslo, men offisiell informasjon dukker også opp i ny og ne.

Utviklerteamet viste denne uken frem den nye overføringsløsningen som blir innebygget i Windows 8. I motsetning til tidligere versjoner skal alt som har med overføringer å gjøre nå være samlet i ett vindu.

Endelig kommer pauseknappen

Det er ofte de små detaljene som teller, og akkurat denne har vi ventet lenge på.

Når du gjør flere overføringer samtidig vil overføringsstatusene samles i én dialog. Har du brukt en Mac tidligere, kjenner du nok igjen akkurat dette.

I motsetning til Mac-løsningen skal du i Windows 8 ha muligheten til å sette enkeltoverføringer på vent. En liten pauseknapp lar deg prioritere en overføring fremfor en annen.

Når du i dag overfører filer på Windows-plattformen har du sikkert lagt merke til at den gjenstående tiden du blir forespeilet er høyst veiledende. Den funksjonen blir nå fjernet fra hovedbildet, og kommer først opp når du velger "flere detaljer".

Der finner nerden i deg mer informasjon om overføringshastigheten over tid, og andre spennende detaljer.

Mindre mas

Den siste funksjonen Microsoft skal ha implementert blir synlig når to filer med samme navn plutselig møtes. Fremfor å måtte klikke deg igjennom et hav av vinduer som spretter opp, er alt nå samlet i en oversiktlig boks. De eksisterende bildene blir listet opp til høyre, og de du vil overføre ligger til venstre.

Her skal du enkelt og greit huke av de bildene du vil beholde i én samlet operasjon, før du går videre.

Ellers forteller Windows-laget at de har fjernet et hav av det brukerne har stemplet som unødvendige og irriterende pop-up-vinduer, som ber deg bekrefte at du for eksempel vil sende en fil til søppelbøtta og lignende.

Vil du vite mer om Windows 8?
Slik blir det nye operativsystemet

(Kilde: MSDN Blog. Samtlige bilder er hentet fra samme sted.)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen