Endelig 3G fra SE

Sony Ericsson har ventet overraskende lenge med å lansere en mobiltelefon for det tredjegenerasjons mobilnettet, og mens Nokia allerede har to forskjellige 3G-telefoner ute på markedet (Nokia 6650 og Nokia 7600) har vi enda til gode å se en telefon i butikkhyllene fra Sony Ericsson.

Nå ser det imidlertid ut som om det endelig vil dukke opp en utfordrer til Nokias telefoner, da Sony Ericsson nå vil begynne leveranser av den nye 3G-telefonen Z1010. Denne ble riktignok annonsert allerede i februar i fjor, men det er først nå den nye telefonen faktisk vil kunne kjøpes i butikken.

Sony Ericsson har ikke ligget helt på latsiden, og skal ha gjort en del forandringer i Z1010 siden telefonen ble lansert på fjorårets 3GSM-messe. Blant annet har det interne minnet blitt oppgradert fra 16 MB til 32 MB. Telefonen har dessuten fått oppgradert batterilevetiden, og kan nå levere en standby-tid på hele 450 timer - en ny rekord for både 2G og 3G-telefoner!

Z1010 ser ellers ut til å bli den første mobiltelefonen her til lands med videotelefoni, som gjør det mulig å se den du snakker med og motsatt. Doble kameraer gjør det mulig å vise både det som ligger foran og det som ligger bak telefonen, og man skifter mellom kameraene med et tastetrykk.

Den høye båndbredden i 3G-nettet åpner ikke bare for video-basert telefoni, men gjør det også mulig å laste ned annet av data helt opp i 384 Kbps. Man vil for eksempel kunne laste ned det meste av multimedia over mobilnettet, og telefonen spiller av både MP3-musikk og MPEG4-video.

I motsetning til Nokias alternativer vil dessuten Z1010 komme med støtte for å utvide minnet ved hjelp av minnekort. Riktignok kan man kun bruke dyre Memory Stick Duo-kort, men det åpner allikevel for å utfylle det interne minnet med 128 MB ekstra kapasitet.

Ellers kommer Z1010 med det meste av ny teknologi som MMS, Java, infrarød og Instant Messaging. Den vil dessuten være første telefon på markedet med Bluetooth Long Range, som gir en rekkevidde på hele 100m. Hovedskjermen har en oppløsning på 176x220 piksler.

Den store akilleshælen til Z1010 ser ut til å bli den gigantiske størrelsen. Da vi fikk prøve telefonen på årets CeBIT-messe kunne vi raskt konstatere at dette er den desidert største klapptelefonen vi har sett de siste årene, og selv P900 fremstår som liten i forhold til Z1010 i åpnet tilstand.

Den nye telefonen ventes ut på markedet i løpet av april, og ifølge en kilde hos selskapet er det markedene i Midt-Østen som først vil få tilgang til Z1010. Ingen norske butikker har fått telefonen inn på prislistene sine, men vi regner med at man også vil få se Z1010 her i Norge etterhvert.

Så skulle vi bare hatt et 3G-nett å bruke den i...

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen