Test

Endelig - smartphone med 3G

Testresultater

Qtek 8600

Positive ting Windows Mobile 5.0, Edge, 3G og jogdial
Negative ting Høy pris. Ikke WLAN eller FM-radio
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 2
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5

Testresultater

Qtek 8600

Positive ting Windows Mobile 5.0, Edge, 3G og jogdial
Negative ting Høy pris. Ikke WLAN eller FM-radio
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 2
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5
Den ser ved første øyekast ikke så spesiell ut, der den ligger foran oss klar til test. Men den store skjermen og kameraet opp i høyre hjørne sier oss at dette ikke er en helt vanlig mobiltelefon. Det samme gjør de fire tastene under skjermen, selv om disse visst nok skal se noe annerledes ut når 8600 kommer i butikk.

Prototyp
Vi snakker med andre ord om en prototyp av det som kanskje blir Qteks mest ettertraktede smartmobil denne sommeren. Det kommer riktig nok andre avanserte modeller, men disse er større enn vanlige mobiltelefoner, og tenkt til en annen type bruk.

Når vi bruker mobiltelefonen oppdager vi snart at den har fått et par gode nyheter. Først og fremst gjelder det navigasjonshjulet som finnes oppe på venstre side av mobilen (sett mot skjermen). Dette hjulet kan brukes til å styre opp og ned i applikasjoner, eller du kan trykke det inn for å bekrefte.

I tillegg kommer 3G, som gir mulighet for videosamtaler. Kvaliteten på videosamtalene avhenger av flere forhold, som dekningen der du befinner deg (signalstyrke), lysforhold og hva slags apparat og signalstyrke som befinner seg i andre enden av samtalen.

Videosamtaler
Vi opplever videokvaliteten som god, tilsvarende det vi har sett på andre 3G-mobiltelefoner. Du kan enkelt veksle mellom ulike utsnitt, enten du vil se deg selv i et hjørne av skjermen, over hele skjermen, eller side om side med samtalepartneren.

Lydkvaliteten under videosamtale kunne med fordel vært bedre. Her blir høyttaleren i Qtek 8600 i svakeste laget, i alle fall utendørs. 

Kamera
Kameraet i mobiltelefonen tar bilder med 1 megapiksel oppløsning. De bildene vi har tatt viser de samme svakhetene som ved de fleste slike bilder. Skarpheten i kantene blir ikke særlig god, og kameraet krever mye lys. Men for all del – under OK forhold kan bildene du tar egne seg for utskrift, selv om de blir for kornete for størrelser over 10x15 cm. Her er ingen autofokus, og det er vanskelig å få motivet skarpt. 

Du kan gjøre en del innstillinger på kameraet, men som digitalkamera blir denne mobiltelefonen uansett bare en kriseløsning. 

Under denne artikkelen finner du flere eksempelbilder tatt med Qrek 8600.

Taster
Tastene på Qtek i8600 er små, men de sitter godt fra hverandre og er akkurat høye nok til at de fungerer bra selv for en med voksne herrehender.

Mediespilleren i apparatet er også god. Siden det er en Windows-mobil slipper du å tenke på kompatibilitetsproblemer når du bruker mobilen sammen med en PC. Her er de vanligste kontorapplikasjonene på plass. Det er også meldingsfunksjonene MMS, MSN Messenger og E-post. Med 3G går også sending og mottak av post langt raskere enn på mobiltelefoner som ikke har dette.

USB
Qtek 8600 lades via USB-pluggen, og kan lades både via PC og med medfølgende lader. Qtek har utstyrt 8600 med et batteri på hele 1200 MAh. Det gir 150 timer standby, og 6 timer taletid. I alle fall i teorien. I praksis opplever vi at telefonen ved normal bruk må lades daglig.

Alt i alt er dette en lekker mobiltelefon som egner seg til alt fra business til pleasure. Den støtter minnekort (Micro SD) og kan brukes som diktafon, mediespiller, meldingssentral, videokamera og mye mer. Dessverre har den ikke WLAN, så du har liten glede av å installere VoIP-klient på den. Men ellers har den det aller meste.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen