Endelig slipper du å ha Google+ for å bruke YouTube
Teknofil
(Bilde: Montasje/google/Teknofil.no)

Endelig slipper du å ha Google+ for å bruke YouTube

Gir Google opp Facebook-konkurrenten sin?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Google er i ferd med å løsrive sitt sosiale nettverk, Google+, fra resten av tjenestene sine. Snart vil du bare trenge en vanlig Google-konto for å bruke tjenestene deres, og ikke en egen Google+-konto, skriver Bradley Horowitz på Googles offisielle blogg.

Hadde ikke ønsket effekt 

I de siste årene har de stadig knyttet tjenestene sine mer sammen, i håp om at populariteten til tjenester som Gmail og YouTube ville bringe folk til Google+. Blant annet har mange brukere vært nødt til å opprette Google+-kontoer for å kunne kommentere på YouTube, noe som ikke endte godt.

Sammenkoblingen fungerte altså ikke som Google hadde håpet, og nå ser det ut som de er forsøker seg på en helomvending. Unike Google+-tjenester, som Google Hangout og Photos, har nå blitt splittet ut i separate tjenester, og du vil ikke lenger trenge en Google+-profil i tillegg til din vanlige Google-konto.  

Google sier imidlertid at Google+ ikke vil forsvinne, og at arbeidet de gjør nå ikke betyr at det går nedover for det sosiale nettverket. 

- Vi tror endringer som dette vil føre til en mer fokusert, mer brukbar og engasjerende Google+-opplevelse, skriver Bradley Horowitz på Google-bloggen. 

Hva det betyr for deg

Så fort endringen rulles ut vil ikke nye YouTube-brukere lenger trenge å opprette en Google+-konto for å kunne kommentere på videoer. 

Hvis du allerede har opprettet en Google+-konto, men ikke har planer om å bruke den, vil du få en rekke valg for å enten skjule all aktivit på profilsiden din fra andre, eller slette den helt. Dette kan være fint for mange, ettersom alle kommentarer du legger ut på YouTube legges på Google+-profilen din, og er søkbare via Google.

Google advarer imidlertid om å fjerne Google+-kontoen din for tidlig. De jobber fortsatt med å få alt på plass, og det vil trolig ta flere måneder før alt er på plass. 

Google-sjefene har mange baller i luften: 
Visste du at Google jobber med å kurere alderdom? 

(Kilde: Google via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen