Instagram har lenge klart seg med 640 x 640 piksler. Nå øker de kvadratiske bildene til 1080 x 1080 piksler, og tar dermed igjen litt av etterslepet til nyere mobilskjermer.
Instagram har lenge klart seg med 640 x 640 piksler. Nå øker de kvadratiske bildene til 1080 x 1080 piksler, og tar dermed igjen litt av etterslepet til nyere mobilskjermer. (Bilde: Neirfy / Shutterstock.com )

Endelig skrur Instagram opp oppløsningen

Den populære bildetjenesten tilpasser seg høyoppløste skjermer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Fototjenesten Instagram ble lansert i 2010. Siden den gang har oppløsningen i både mobilskjermer og andre skjermer økt voldsomt, men bildene du laster opp med Instagram er fortsatt på skarve 640 x 640 piksler. På mange påkostede mobiler er det frimerkestørrelse i dag. Nå er det imidlertid bedring på vei.

Mobilsiden.dk melder nemlig at oppløsningen for tjenesten øker fra 640 x 640 piksler til 1080 x 1080 piksler. Det var Mike Krieger, en av selskapets to stiftere, som meldte om den store oppgraderingen på sin Twitter-konto.

Dermed øker oppløsningen i bildene fra de gode gamle 0,41 megapikslene vi er vant til, og opp til 1,16 megapiksler med 1080 x 1080 piksler. Nesten en tredobling av bildepunkter.

Selv om bildene nå blir skarpere, lover Krieger at datamengdene ikke skal vokse. Selskapet har nemlig jobbet med å optimalisere både måten opplastingen foregår på og komprimeringen av bildene.

Lurer du på hvordan du kan ta bedre bilder? Lær av alle de vanligste fotofeilene i denne guiden »

(Kilder: Mike Krieger/Twitter.com via mobilsiden.dk)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen