Endelig klart for digre Android-apper

Endelig klart for digre Android-apper

Endring i Android Market gjør nedlasting og kjøp langt enklere.

Android Market kan endelig romme skikkelig store apper i sin helhet.
Android Market kan endelig romme skikkelig store apper i sin helhet.
Storspillet Shadowgun er en av appene som så langt har krevd at du fullfører nedlastingen utenfor Android Market.
Storspillet Shadowgun er en av appene som så langt har krevd at du fullfører nedlastingen utenfor Android Market.

Hvis du skal laste ned en stor app fra Apples App Store holder det å trykke last ned én gang. Vil du ha den samme appen fra Android Market har du til nå vært nødt til å først laste ned en liten installasjonsapp, som så laster ned resten av programvaren fra internett. Årsaken er at Google kun har godkjent app-størrelser på inntil 50 MB. Det er det slutt på nå.

Les også: Dette er de essensielle Android-appene

Inntil 4 GB

Nå har Google bestemt at maksimal app-størrelse skal økes – men kanskje ikke helt slik man skulle tro. Den grunnleggende app-filen kan fortsatt bare være 50 MB stor, men i tillegg kan utviklere legge opp inntil to ekstra filer som kan være 2 GB hver.

Det betyr at de største appene i Android Market fortsatt må deles opp, men fra nå kan alt ligge hos Google. Det betyr at store spill og apper fra nå av kan hentes i sin helhet fra Android Market.

Mer oversiktlig

En av fordelene ved å ha alt i Android Market er at du med det samme får se hvor stor appen faktisk er. Totalstørrelsen vises i appens detaljside. Du kan også fortsette en nedlasting som har stoppet på en enkel måte.

Mange av appene som har hentet innhold utenfra har ikke kunnet ligge i bakgrunnen. Android Market ligger alltid i bakgrunnen og kan jobbe uavhengig av hva du ellers bruker telefonen til, så dermed slipper du sannsynligvis å se på langvarige lasteskjermer så fort løsningen tas i bruk.

Enklere å avbryte kjøp

En annen fordel er at Google nå vet akkurat hvor lang tid det tar å laste ned appen. Tidligere hadde du kun et kvarter på deg til å laste ned resten av appen utenfor Android Market, finne ut om den virker og til å få refundert kjøpsbeløpet.

Med den nye løsningen starter ikke kvarteret du har på deg til å prøvekjøre appen før de siste filene er nede.

Raskere oppdateringer

Hvis utviklerne følger Googles anbefalinger vil det også bli enklere å oppdatere store apper. I stedet for å gjøre endringer i hele appen anbefales det at utviklere heller bruker én av de tre filene til gradvise oppdateringer. På den måten slipper sluttbrukerne å laste ned hele applikasjonen hver eneste gang det skjer en mindre endring.

I motsetning til Apple lar Google deg laste ned de største appene også via 3G, hvis du vil. Dersom du begynner nedlastingen på trådløst nett, og deretter mister tilgang, vil du bli varslet før mobilen fortsetter nedlastingen via 3G-tilkoblingen din.

Mest for spill

Eksempler på apper som i dag må hentes delvis utenfor Android Market er blant annet spillene Shadowgun, Reckless Getaway og de fleste bilspill med høy standard på grafikken. I tillegg er det flere spillutviklere som håndterer hele prosessen utenfor Android Market.

Foreløpig er dette kun en endring innført av Google, og det vil sannsynligvis ta litt tid før det kommer nye utgaver av appene i Android Market. Når den tid kommer går forhåpentligvis Android-brukere en litt enklere app-tid i møte.

(Kilde: android-developers.blogspot.in)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen