Nå er det ikke bare dyreansikt som kan mime etter ansiktsbevegelsene dine. Nå kan du lage din egen  «MeMoji»
Nå er det ikke bare dyreansikt som kan mime etter ansiktsbevegelsene dine. Nå kan du lage din egen «MeMoji» (Foto: Skjermbilde, Apple)

Nå kan du lage animojier av ditt eget ansikt... Og de kan geipe

Apple og Samsung leker emoji-sisten.

Tek.no / San Jose: iOS 12 får nye Animojis. Du vet, disse dyreansiktene som følger bevegelsene dine hvis du bruker en iPhone X. I tillegg kan du nå også opprette en variant av ditt eget ansikt som Animoji, eller Memoji, om du vil.

Det virket som om hele salen her i San Jose tenkte og la merke til det samme da nyheten ble avslørt, for det ble visket i mange ører i rekkene - inkludert i mitt:

– Ah, de har sett på Samsung, kom det fra min danske sidemann.

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Samsungs løsning kalles AR Emoji, og er å finne på Galaxy S9. Den lar deg lage ditt eget ansikt som en tegneserieanimasjon du kan sende til andre. Da den kom var den naturlige reaksjonen å tenke at Samsung hadde sett til Apples Animojis som kom på høstparten i fjor.

Presisjon vs. personliggjøring

Nå kan du også bruke Animojis i FaceTime-samtaler. Her fra demosamtalen der Tim Cook hadde laget sin egen figur. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Men Apples løsning er vesentlig mer presis i ansiktssporingen enn Samsungs er. Så du har altså kunnet velge mellom en løsning som er enklere å bruke overalt og som likner litt på deg selv i Samsungs leir, og en løsning som gir langt mer presise bevegelser men slett ikke likner på deg selv i Apples leir. Sistnevnte er også vanskelig å dele utenfor Apples leir.

Craig Federighi kunne på sedvanlig fleipete vis avsløre at de også har fått på plass avansert tungedeteksjonsteknologi. Kort fortalt; nå kan Animojis også geipe. Det er muligens det flest har prøvd å gjøre med funksjonen uten å få til - per dags dato reagerer den ikke i det hele tatt på at du stikker tungen ut. Men så fort du får oppdatert telefonen til iOS 12 kan du altså geipe til meldingsmottakeren - enten som deg selv eller som en flett ny animert tyrannosaurus.

Du burde kunne finne et ansikt som matcher ditt hvis du er tålmodig nok med alle knappene og spakene. Foto: Skjermbilde, Apple

Apples demonstrasjon av Animojis bakt inn i andre funksjoner, så som FaceTime imponerte også. Der kan flere samtidige brukere aktivere hver sine figurer - kanskje blir telefonmøtet litt morsommere om man kan få det unnagjort som en slags merkelig dyrehage?

Bare på én telefon, fra én produsent

Du kan også bruke anomojier eller memojier i Facetime-appen. Foto: Skjermbilde, Apple

Det store problemet, om du vil, med Apples løsning er at du fortsatt helst bør har venner og familie med Apple-utstyr for å dra særlig nytte av den. Det er ikke sjelden at familier er standardisert på Apple-dingser for å forenkle både hvordan man kommuniserer og hvordan dingsene styres. Men en venneflokk der alle har iPhone har de færreste.

Enda færre har en venneflokk der alle er standardisert på iPhone X - den dyreste av telefonene i Apples utvalg, med prislapp på drøyt 10 000 kroner. Akkurat der vinner Samsungs funksjon overlegent, siden den er utstyrsmessig «utadvendt» og laget for å brukes med alle mulige tjenester. Apples kan primært brukes innenfor eget økosystem, og skal kommunikasjonen være toveis begrenses det til kun én enkelt modell i det økosystemet.

I det siste har ryktene gått om en iMessage-klient for Android, og hvis det viser seg at Apple åpner opp både for Android, og for andre iPhone-modeller enn X kan vi ende opp med både Apples meldingsformat og animerte dyr også på Galaxy-modeller.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen