Endelig kan du gjøre dette på Windows Phone 8 også
Teknofil
(Bilde: Microsoft/SpeedChecker)

Endelig kan du gjøre dette på Windows Phone 8 også

Flere nye funksjoner kommer til det mobile operativsystemet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Et av de største ankepunktene ved Microsofts mobile operativsystem har vært mangelen på diverse apper og funksjoner, apper og funksjoner Android og iOS ofte har hatt relativt lenge. Dette er imidlertid i ferd med å snu. Nå kommer to nye, viktige funksjoner inn i økosystemet: en fartstest og Microsofts svar på Apples Siri, Cortana.

Fartstesten er levert av SpeedChecker gjennom deres nylig lanserte app, og gir deg pene oversikter over datahastigheten din. Frem til nå har dette vært en utilgjengelig funksjon i Windows Phone 8, hvilket nok har frustrert noen. Cortana er på sin side levert av Microsoft selv, og skal tilsvare Apples tjeneste Siri, som lar deg talestyre telefonen din. Android har også fått en funksjon som heter Google Now, så Microsoft følger pent og pyntelig i sine konkurrenters fotspor.

Fartstest med nyttige tilleggsfunksjoner

Slik ser statistikkene ut.
Slik ser statistikkene ut. Foto: SpeedChecker/Windows Store

SpeedChecker har eksistert for iOS og Android en stund, og appen for Windows Phone 8 er ikke dårligere enn de andre versjonene. Grensesnittet er oversiktlig og ryddig, og har mange nyttige funksjoner.

Du kan blant annet se datahastighetshistorikken din, legge resultatene dine i grafer og dele resultatene på sosiale medier, i tillegg til å selvfølgelig kunne gjennomføre fartstester.

Appen sier selv ifra om du er på Wi-Fi eller et mobilt nettverk, og du kan også sjekke hvor lang tid det ville tatt å laste opp og ned filer dersom du plotter inn størrelsen i appen.

Oppkalt etter figur fra Halo-spillene

Siri-konkurrenten Cortana skal etter sigende komme i april, og er modellert etter karakteren med samme navn fra Microsofts suksessrike spillserie Halo. Der er Cortana en kunstig intelligens som hjelper deg gjennom spillet, og viser seg i form av et kvinneansikt. På den måten ligner idéen mer på Siri enn Google Now.

Microsofts toppsjef Steve Ballmer sparte heller ikke på kruttet da han beskrev tjenesten i en intern e-post ifjor:

«Vårt brukergrensesnitt vil gjøres sterkt personlig, basert på avansert, nesten magisk, intelligens i vår nettsky – som lærer mer og mer over tid om verden og menneskene i den. Vårt «skall» vil støtte alle de grunnleggende tjenestene våre, og vil på en svært god og sømløs måte svare på de folk spør om, og til og med forutse hva de trenger før de spør om det», skrev Ballmer den gang. Det gjenstår fortsatt å se om han hadde rett. 

Lyst til å vite mer om konkurrentene? 
Se hvordan Google Now og Apples Siri fungerer mot hverandre  »

(Kilde: WPCentral, BGR)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen