Pyongyang, hovedstaden i Nord-Korea.
Teknofil
Pyongyang, hovedstaden i Nord-Korea. (Bilde: Shutterstock)

Endelig har Nord-Korea fått sin egen turist-app

Gjør det enklere å finne landets skjulte perler.

Selv om Nord-Korea er et innesluttet og noe spesielt land, så ønsker de at turister skal komme og besøke dem. Det er kanskje ikke så mange nordmenn som vurderer det – og ikke bare fordi man ikke har lyst – men fordi det er en svært komplisert reise.

Man kan for eksempel ikke bevege seg fritt som turist i Nord-Korea, og vil bli tvunget til å følge et skreddersydd opplegg der man blant annet følges av to offisielle guider. En tur til Nord-Korea er dessuten ikke billig, og du kan glemme å ta med deg de drøyeste feriebildene hjem – alle kameraer blir nemlig kontrollert ved utreise.

Allikevel har det nå blitt lansert en turistapplikasjon for Nord-Korea, som i alle fall viser deg hva du faktisk får lov til å se dersom du skulle vurdere en reise til landet.

– Eksklusive turisttips

Enten du planlegger et besøk eller ei, så kan den nylanserte applikasjonen nå lastes ned fra Google Play eller Apple Store, for den nette sum av 9,90 kroner. Applikasjonen lover blant annet at den har eksklusive tips for turister som gir deg innsideinformasjon om alle stedene du kan besøke i landet.

Dessuten skal den inneholde et komplett kart over alt som ligger i nærheten av turistområdene, men ikke regn med at slaveleirer og lignende er stedfestet.

Appen inneholder for øvrig mye informasjon om landet både nå og før som kan være spennende å lese. Gidder du ikke kjøpe appen, så har Gizmodo har skrevet en humoristisk reiseguide for deg som tar deg med på et tredagersbesøk til landet.

Med kun fire utesteder i Nord-Korea, reiser man neppe hit på party-tur.
Med kun fire utesteder i Nord-Korea, reiser man neppe hit på party-tur.

Nord-Korea står på listen over Internetts fiender:
Men har du sett ... det gjør jammen USA også!

(Kilde: Gizmodo, UD)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen