Den nye 4K-prosjektoren fra BenQ blir rimelig.
Den nye 4K-prosjektoren fra BenQ blir rimelig. (BenQ)

BenQs nye 4K-modell har HDR og koster ikke fletta

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Både 4K-skjermer- og TV-er begynner å bli relativt rimelige, men 4K-projektorer er ennå et relativt kostbart produktsegment. Nå klasker den taiwanske produsenten BenQ til med en ny modell som må sies å være ganske rimelig.

Den nye projektoren bærer modellbetegnelsen CineHome W1700 og vil ha en veiledende, europeisk pris på 1600 euro når den slippes tidlig på nyåret. Dette tilsvarer cirka 15 500 norske kroner.

Ekte vare

Denne prisen er ikke fryktelig drøy med tanke på at vi snakker om en såkalt «ekte» 4K-projektor. Det vil si at den skilter med alle de 8 millioner fysiske pikslene, der andre, rimelige 4K-projektorer «jukser» ved å forvandle 4 millioner piksler til 8 millioner ved hjelp av speil og fiffig bildeprosessering.

Ellers har BenQs nye modell en slank profil takket være en ny, kompakt DLP-teknologi, og HDR-støtte via HDR 10-standarden er også på plass.

Projektoren skilter med 96 prosent av Rec. 709-fargeskalaen og møter «filmindustriens høyeste standard» når det gjelder fargepresisjon, ifølge produsenten. Utover dette foreligger det ennå ikke mange tekniske detaljer.

CineHome W1700 slippes tidlig i januar måned og har altså en veiledende pris på 1600 euro, men hva som blir den norske prisen, og akkurat når den blir tilgjengelig her, er ennå uvisst. Som sammenligningsgrunnlag slapp for øvrig Sony i september det de kalte en «rimelig», ekte 4K-projektor, VW285ES, som har en amerikansk pris på rundt 40 000 kroner.

Ikke så kresen? Her er en Android-basert lommeprojektor »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen