(Bilde: HTC/Shutterstock 154210700)

Endelig går det oppover for HTC

Toppmodellen selger i bøtter og spann.

Det er lenge siden HTC hadde 10 prosent markedsandel og var et av de mest innrbingende mobiltelefonselskapene. Selskapet har i de siste årene gått med et mer eller mindre jevnt underskudd, men nå ser vinden endelig ut til å ha snudd: teknologiprodusenten kan nå melde om et aldri så lite overskudd!

Nye HTC One selger i bøttevis

HTC One (M8) selger massevis, ifølge HTC selv.
HTC One (M8) selger massevis, ifølge HTC selv.

Det var Engadget som først meldte om nyheten. Dette betyr at HTC endelig kan se frem til et aldri så lite overskudd, noe som kan bety redningen for taiwanerne. Overskuddet er ikke i nærheten av hva andre produsenter som Samsung og Sony opererer med, og dreier seg om en «liten» sum på 92 millioner dollar i andre kvartal, eller omtrent 568 millioner kroner.

Hovedårsaken til overskuddet skal være den nye toppmodellen fra selskapet, HTC One (M8), som ifølge taiwanerne selv selger i bøtter og spann. De kan også melde om en relativ frisk omsetning på 2,2 milliarder dollar som bygger opp om påstanden, som  tilsvarer ca. 13,5 milliarder i norske kroner.

En friskmelding?

Om disse tallene alene kan friskmelde selskapet er langt ifra sikkert, i og med at det er knivskarp konkurranse i toppsjiktet for tiden. HTC har imidlertid greid å peke seg ut med god design og unike funksjoner, noe som tiltrekker mange kunder.

Om deres forsøk på å smi mens jernet er varmt vil lykkes er derimot høyst usikkert. Både den billigere plastikkversjonen HTC One M8 Ace og den nedskalerte HTC One Mini 2 gjør lite for å skille seg ut i markedet, og kan ikke nyte godt av de samme fordelene som storebroren. 

Liker du HTC?
Nå kan du få BlinkFeed til alle mobiler! »

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen