Endelig går det oppover for HTC
Teknofil
(Bilde: HTC/Shutterstock 154210700)

Endelig går det oppover for HTC

Toppmodellen selger i bøtter og spann.

Det er lenge siden HTC hadde 10 prosent markedsandel og var et av de mest innrbingende mobiltelefonselskapene. Selskapet har i de siste årene gått med et mer eller mindre jevnt underskudd, men nå ser vinden endelig ut til å ha snudd: teknologiprodusenten kan nå melde om et aldri så lite overskudd, skriver Engadget.

Nye HTC One selger i bøttevis

HTC One (M8) selger massevis, ifølge HTC selv.
HTC One (M8) selger massevis, ifølge HTC selv.

Overskuddet er ikke i nærheten av hva andre produsenter som Samsung og Sony opererer med, og dreier seg om en «liten» sum på 92 millioner dollar i andre kvartal, eller omtrent 568 millioner kroner.

Hovedårsaken til overskuddet skal være den nye toppmodellen fra selskapet, HTC One (M8), som ifølge taiwanerne selv selger i bøtter og spann. De kan også melde om en relativ frisk omsetning på 2,2 milliarder dollar som bygger opp om påstanden, som  tilsvarer ca. 13,5 milliarder i norske kroner.

En friskmelding?

Om disse tallene alene kan friskmelde selskapet er langt ifra sikkert, i og med at det er knivskarp konkurranse i toppsjiktet for tiden. HTC har imidlertid greid å peke seg ut med god design og unike funksjoner, noe som tiltrekker mange kunder.

Om deres forsøk på å smi mens jernet er varmt vil lykkes er derimot høyst usikkert. Både den billigere plastikkversjonen HTC One M8 Ace og den nedskalerte HTC One Mini 2 gjør lite for å skille seg ut i markedet, og kan ikke nyte godt av de samme fordelene som storebroren. 

Liker du HTC?
Nå kan du få BlinkFeed til alle mobiler! »

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen