Apple oppdaterer MacBook Pro-maskinene sine med nytt tastatur og ny innmat.
Apple oppdaterer MacBook Pro-maskinene sine med nytt tastatur og ny innmat. (Foto: Apple)

Apple oppdaterer MacBook Pro med ny innmat

Ny skjermteknologi og nytt tastatur.

Spådommene fra den vanligvis treffsikre analytikeren Ming-Chi Kuo vi meldte om tidligere i dag ble tilsynelatende til virkelighet litt raskere enn noen kunne ha tenkt seg. 

Apple melder nemlig at de oppdaterer sine Macbook Pro-maskiner allerede nå. 

Nye prosessorer og True Tone 

Maskinene får først og fremst Intels åttendegenerasjons Core-prosessorer, med seks kjerner på 15-tommeren og fire kjerner på 13-tommeren. Det skal gi opptil 70 prosent bedre ytelse på 15-tommeren og opptil dobbelt så god ytelse på 13-tommeren som dagens modeller. 

Skjermene får ellers støtte for såkalt True Tone-teknologi, som bruker en lyssensor for å endre fargene på skjermen til å fremstå mest mulig naturlig i ulike omgivelser, og Apples T2-brikke, som sørger for bedre sikkerhet.

Denne har til nå bare vært tilgjengelig i Mac Pro, og sørger blant annet for bedre sikkerhet. T2 gir også MacBookene støtte for at du kan si «Hei Siri» til en Mac og få samme respons som du får på en iPhone. 

Nytt er også støtte for opptil 32 GB RAM i 15-tommeren, i tillegg til opptil 4 TB SSD-lagring. 

Nytt tastatur 

Et aspekt ved Apples siste MacBook-modeller som har fått mye kritikk, er det flate og bråkete tastaturet. Dette får også nå en oppdatering, men Apple melder kun at det vil bli mindre støyete å skrive på, så om det også blir mer behagelig får vi vente på en testutgave for å si noe om. 

De oppdaterte modellene tar plassen til de gamle Touch Bar-utstyrte MacBookene, noe som også betyr at de langt fra er billige. Den billigste 13-tommeren med åttendegenerasjons i5-prosessor starter på 19 990 kroner, og da får du også Iris Plus 655-grafikk, 8 GB RAM og 256 GB SSD-lagring. 

For 15-tommeren må du ut med minst 26 990 kroner, som gir deg i7-prosessor, Radeon Pro 555X-grafikk, 16 GB RAM og 256 GB SSD-lagring. 

Begge modellene er tilgjengelige allerede denne uken.  

 

 

 

 

 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen