(Bilde: LG)

Endelig får Europa disse TV-ene

Nå er LGs bøyde TV-skjerm på plass her på fastlandet.

Både LG og Samsung har flere ganger lovet Europa OLED-TV-er siden de først viste fram 55 tommer store modeller på CES-messen i Las Vegas i januar 2012.

Større OLED-skjermer har glimret med sitt fravær i butikkene siden den gang, men nå kommer LG på banen nok en gang og hevder at Europa endelig har fått tilgang til deres kurvede OLED-TV.

Ifølge det sørkoreanske selskapet er den 55 tommer store kurvemodellen 55EA9800 tilgjengelig i Tyskland akkurat nå, og de mener selv at de er den første TV-produsenten som bringer såkalt avansert OLED-TV-teknologi til europeiske kunder.

– Bedre for seeren

Foto: LG

Helt siden i vår har LG og rivalene hos Samsung lovet å lansere de buede OLED-skjermene. USA og Asia har allerede fått tilgang til OLED-TV-er fra sørkoreanerne, men nå får endelig Europa smake OLED-godteriet – og det i kurvet form.

Hensikten med den kurvede formen er å gjøre avstanden til alle deler av skjermen lik overfor en senterplassert TV-seer. Dette skal visstnok gi en bedre seeropplevelse, mener de sørkoreanske selskapene.

LGs kurvede OLED-TV bruker ellers WRGB OLED-teknologi. Denne teknologien består av hvite OLED-piksler med fargefiltre foran, og skal være billigere i produksjon enn konvensjonelle OLED-piksler i RGB. I tillegg skal den vare lenger.

Billigere i Europa

LG 55EA9800 dukker altså opp i Tyskland først, men den skal også havne på flere europeiske markeder i løpet av fjerde kvartal. Prisen er 8999 euro, altså 72 500 kroner. Selv om dette ikke er direkte billig, er det fremdeles mer rimelig enn 15 000 dollar (90 000 kroner), som TV-en kostet da den først ble lansert i USA.

TV-en blir vist fram på elektronikkmessen IFA 2013 i Berlin, som begynner i starten av september.

Dette er godt nytt:
Prisene raser på OLED og 4K »

(Kilder: LG og FlatpanelsDK)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen