(Bilde: CODE)

Endelig et mekanisk tastatur uten støyen

CODE Mechanical Keyboard lover en enkel, stilren og brukervennlig opplevelse.

Bruker du mye tid på å skrive, ser du sikkert verdien i et godt tastatur. Mekaniske tastaturer har grafset til seg deler av markedet de siste årene, og mange sverger til disse for kvalitet og brukerkomfort.

Alle er imidlertid ikke like fornøyde med tingenes tilstand, og én av disse er utvikleren Jeff Atwood. Han var lei av all støyen, lys og skrikende designelementer forbundet med mekaniske tastaturer, så han dro på leting etter det perfekte tastaturet.

Han fant Weyman Kwong fra WASD Keyboards i begynnelsen av 2012, og resultatet av samarbeidet er CODE Mechanical Keyboard – «det eneste enkle, rene og vakre bakbelyste mekaniske tastaturet» Atwood vet om.

Ikke noe mer støy

Foto: CODE

På jakten etter det perfektet tastaturet har det blitt tatt i bruk Cherry MX Clear-brytere, som viktigst av alt er fri for klikklydene de andre Cherry-bryterne lager. Det gjør tastaturet behagelig å bruker over tid, med mindre støybelastning samtidig som komforten på selve tastene er helt på topp. 

Tastaturet har støtte for det som kalles USB-rollover, der du kan trykke ned inntil seks taster samtidig i tillegg til Ctrl, Alt og Shift – som ikke telles med blant de seks. Ergo kan du holde opptil ni taster nede samtidig.

Tidløst design

Under utviklingen av Code Mechanical Keyboard er det ikke kastet bort tid på heftig utseende med diverse ekstra funksjoner, som medie- og spillknapper. Her får du et minimalistisk tastaturet der kun de vanligste tastene er på plass. Core Mechanical Keyboard levers også uten talltastaturet dersom du ønsker det. 

Tastaturet er ingen lettvekter, og veier rundt 1 kilogram. Mye av grunnen til dette er at tastene hviler på en solid stålplate, med gummiføtter som hindrer tastaturet fra å skli bortover skrivebordet. Komisk nok advares det på produsentens hjemmeside om at «Code Mechanical Keyboard ikke er et våpen – med mindre du ikke har noe annet valg».

Belyste taster

Code Mechanical Keyboard er helt stilrent, men det er kostet på med bakgrunnsbelyste taster, i form av hvite lysdioder. Det er også tre ørsmå lyspunkter som indikerer om Caps-, Num-, eller Scrollock er aktivert. 

Skulle du trenge å endre tastaturoppsettet fra QWERTY til enten Dvorak eller Colemak, bytte ut Alt med Command for bruk mot Mac, eller slå av Windowstasten, er det et lite panel under tastaturet med DIP-knapper som lar deg gjøre det.

Code Mechanical leveres med PS/2-adapter og er tilgjengelig for 149,99 dollar (litt over 900 kroner) på CODEKeyboards.com.

Vil du lære med om mekaniske tastaturer?
Les vår komplette guide der vi går igjennom de forskjellige svitsjene »

(Kilder: CODE Keyboards via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen