(Bilde: LG, Google)

Endelig er Nexus 5 avslørt

Flaggskipet fra LG og Google seiler ut på sjøen.

Etter et par måneders intenst ryktemakeri, er endelig smarttelefonen Nexus 5 offisiell. Mobilen er produsert av LG, men dette er «Googles telefon»: Her får du nemlig Android slik Google ønsker det.

Nexus 5 er den første telefonen som kan by på det rykende ferske operativsystemet Android 4.4 KitKat, og den skal videre være den slankeste og raskeste Nexus-mobilen hittil.

Høstens topprosessor

De tekniske spesifikasjonene har egentlig vært kjent en stund allerede, men nå er det offisielt: Skjermen har en størrelse på 4,95 tommer og en oppløsning på 1920 x 1080 piksler. Prosessoren er en firekjernet Snapdragon 800, klokket til 2,26 GHz, mens arbeidsminnet er på 2 GB.

Hovedkameraet kan skilte med optisk bildestabilisator og en sensor på 8 megapiksler, mens frontkameraet tar til takke med 1,3 megapiksler. Det innebygde batteriet har en ytelse på 2300 mAh. Telefonen kan ellers by på 4G, trådløs lading og NFC.

Om et par uker

Nexus 5 er ventet å dukke opp i norske butikkhyller fra og med midten av november. Veiledende pris er satt til å være 4300 kroner for den rimeligste modellen, som har 16 GB internminne. En annen versjon på 32 GB blir også tilgjengelig.

Sjekk ut den offisielle nettsiden til Nexus 5 på Google.com. Følg også med på Nexus 5 i prisguiden.

Hva kan du forvente deg?
Les testen av LG Nexus 4 »

(Kilde: LG)

(Bilde: LG, Google)
(Bilde: LG, Google)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen