Endelig en røykvarsler du slipper å hate
Teknofil
(Bilde: Nest.)

Endelig en røykvarsler du slipper å hate

Nest Protect er en røykvarsler utviklet for smartmobil-generasjonen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hvor mange har vel ikke stått og kokkelert så kjekt på kjøkkenet og plutselig blitt brutalt avbrutt i matlagingen av en irriterende, høy pipelyd? Setningen hadde hørtes absurd ut dersom det ikke var vanlig å ha slike, små hvite bokser i taket overalt. Eller røykvarslere, om du vil. Nest Protect er ikke slik, og vil varsle deg med en lysende ring før den infernalske pipingen setter igang.

Glem håndkledet

"You don´t have to wave a towel at it..." reklamerer Nest med på sine hjemmesider. Og det sier vel egentlig sitt. Dette er ikke en røykvarsler du får til å tie stille med frenetisk vifting og ved å rive ut batterier. Det finnes – kanskje ikke så overraskende – en app. Appen lar deg styre røykvarsleren via en Siri-aktig taleassistent, slik at du enkelt kan dempe lyden hvis det blir for bråkete. Appen lar deg også stille inn røykvarseleren, og forsøker å lære deg hvordan en røykvarsler bør brukes.

Nest Protect fås i to versjoner som begge fås i to farger: svart og hvit. Forskjellen på versjonene er at den ene er batteridrevet, mens den andre kobles til strømforsyningen i huset ditt. Begge koster 129 dollar, omtrent 800 norske kroner. SKulle det bli for mye røyk på kjøkkenet, vil Nest først gi deg et varsel og skifte fargen på lysringen til gul, hvorpå du får muligheten til å vifte foran dingsen – som da stilner uansett.

Apple-inspirert

Nest sine produkter er tuftet på god, gammeldags Apple-design, hvilket er lite overraskende ettersom grunnleggerne av selskapet, Tony Fadell og Matt Rogers, begge er Apple-veteraner som blant annet har jobbet med iPod-en.

Nest selv viser akkurat hvor smart produktet er i videoen under:

Nest Protect er ikke det eneste smarte der ute:
Denne dingsen er bortimot det "smarteste" du kan få tak i »

(Kilde: Engadget, Nest)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen