Endelig blir du kvitt Java på BankID
Teknofil

Endelig blir du kvitt Java på BankID

Den forhatte bankløsningen forsvinner snart.

BankID er den mest utbredte elektroniske identifiseringsløsningen i Norge, og utstedes av de norske bankene. Løsningen har imidlertid fått mye kritikk siden lansering fordi den krever støtte for programvaren Java. Det har ført til stor frustrasjon hos mange kunder, blant annet fordi det stadig kommer nye oppdateringer til Java og fordi en del enheter ikke har støtte for programvaren.

Nå melder BankID i en pressemelding at «BankID 2.0» kommer på sensommeren, og at den skal være helt fri for Java. I meldingen uttaler ikke BankID seg selv, men slipper i stedet til noen av de største bankene i Norge. Det er tross alt dem som har fått merke kundenes vrede over den eksisterende løsningen.

 – Dette betyr en ny hverdag for kundesenteret vårt, sier konserndirektør med ansvar for personmarkedet i DNB, Trond Bentestuen.

Frigjør 30 ansatte

Hos Nordeas kundesenter, hvor det jobber om lag 250 mennesker, jobber visstnok  30 ansatte utelukkende med problematikk som er knyttet til Java.

– Det vil bli en stor endring for oss at så mange mennesker kan brukes til andre oppgaver for kundene. Spesielt merker vi trykk i henvendelsene de gangene det har kommet overraskende Java-endringer. Dette har skapt store køer hos oss, som igjen har gått ut over andre kundehenvendelser, sier Øystein Gamst Sandli, som er leder for Nordeas kundesenter.

– Kundene opplever dette mer som et bankproblem enn et Java-problem, sier han videre.

Den eneste beskjeden fra BankID selv er at den nye løsningen skal være klar i slutten av august. Da vil bankene gjøre den tilgjengelig så fort som mulig.

mCash lansert i Norge:
Nå kan du betale burgeren din med mobilen »

(Kilde: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen