Enda mer lagring for pengene

OK, vi innrømmer det - det kommer på ingen måte som noen overraskelse at lagringsplass stadig blir billigere. Likevel er det alltid moro for oss nerder når grenser brytes, det være seg i størrelse, hastighet og ikke minst pris.

Så når nettbutikken PS.no nå selger en ekstern Samsung 3,5" harddisk på 1,5 terabyte (1 TB = 1000 GB) til 995 kroner er det en god nyhet, om enn uten sjokkpotensiale. Det som likevel er litt spesielt denne gangen er at det er en EKSTERN disk som bryter en slik prisgrense.

Takket være våre observante lesere vet vi nå likevel at det finnes enda rimeligere interne disker med samme kapasitet. Men for disker på to terabyte er det fremdeles slik at den den billigste eksterne varianten er rimeligere enn de interne, litt merkelig med tanke på at det for eksterne disker kommer kostnader til selve kabinettet med kontrolleren, strømforsyning, kabler og forpakning i tillegg.Ikke billigst likevel?
Dersom vi er skikkelig nøye på det og kun tenker på å få mest mulig harddiskplass for pengene er det altså interne disker på både 1,5 TB og 1 TB som lar oss spare et par-tre øre per gigabyte i forhold til en ekstern 1,5 TB harddisk til tusenlappen. Se for øvrig tabellen nederst i artikkelen.

Les også: Kjøpeguide til ekstern harddisk

For de fleste vil nok den femtilappen ikke spille så altfor stor rolle, satt opp mot de praktiske sidene med en ekstern disk. Men legg merke til at de rimeligste eksterne diskene kun støtter USB-tilkobling, noe som gjør at du ikke kan forvente all verden av overføringshastighet. Skal du bruke disken mye og ofte kan det være smart å gå for en intern eller kjappere ekstern løsning.

Har du dog kun behov for en romslig disk til datalagring eller backup er en slik ekstern sak slett ikke dum.

Produkt Billigst pris Kostnad/GB
Harddisk 500 GB - intern 419 kroner 0,84 kr/GB
Harddisk 500 GB - ekstern 579 kroner 1,16 kr/GB
Harddisk 1 TB - intern 636 kroner 0,64 kr/GB
Harddisk 1 TB - ekstern 689 kroner 0,69 kr/GB
Harddisk 1,5 TB - intern 940 kroner 0,63 kr/GB
Harddisk 1,5 TB - ekstern 995 kroner 0,66 kr/GB
Harddisk 2 TB - intern 1667 kroner 0,83 kr/GB
Harddisk 2 TB - ekstern 1560 kroner 0,78 kr/GB

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen