Enda et hull i Internet Explorer

Et nytt spionprogram er dukket opp på Internett som misbruker sikkerhetshull i Internet Explorer. Spionprogrammet gjør at du får et popup-vindu idet du surfer på Internett.

Det nylig oppdagede hullet gjør at en person kan kjøre ondsinnet kode på PC-en og unngå sikkerhetssone i Internet Explorer.

Microsoft skal være klar over problemet og har uttalt at de skal snart lansere en fiks for sikkerhetshullet. De har altså ikke tenkt å vente til neste måned når Microsoft har for vane å lansere fikser.

Rapporter om dette spionprogrammer varierer, men det virker som programmet installere en ILookup søkeverktøylinje i Internet Explorer og endrer startsiden din. Det kan også lage ekstra snarveier på skrivebordet. Programmet ligner på mange måter på trojansk hest og du kan altså få programmet installert på PC-en kun ved å surfe på websider.

Du finner tips om hvordan du kan øke sikkerheten i Internet Explorer i vår tidligere artikkel. Kanskje det er på tide å prøve en annen nettleser, for eksempel Mozilla eller Opera?

(Kilde: winnetmag.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen