Enda bedre Nikon-glass

Ny Nikon 300mm f/2.8
Ny Nikon 300mm f/2.8

Hovednyheten med dette objektivet er ny og forbedret bildestabilisator. Den nye versjonen, VRII, skal kunne kompensere for 4 stopp.

Det er også gjort forbedringer i kontrollen av fokus. Du kan velge om du vil ha autofokus med prioritert manuell overstyring eller med prioritert autofokus.

Den ytre konstruksjonen er endret litt, så objektivet har samme design som de andre lange teleobjektivene fra Nikon.

Som forgjengeren har objektivet 3 ED-glass og nano crystal coating, som Nikon kaller belelegget de dekker glasselementene med, for å bedre kontrollere hvordan lyset brytes.

Det nye AF-S NIKKOR 300MM F/2.8G ED VR II, som objektivet offisielt heter, har omtrent samme mål og vekt som forgjengeren, og veier ca 2,9kg.

Billig blir det selvfølgelig ikke med et slikt superobjektiv. Veiledende pris er satt til 53 990,- kroner og blir å få tak i fra 29. januar.

2x telekonverter

I tillegg til dette lange teleobjektivet, slipper Nikon også en oppgradert versjon av sin 2x teleconverter, som har fått navnet AF-S TC20E III. Denne har fått et asfærisk linseelement, som skal forbedre den optiske kvaliteten kraftig.

Ny 2x telekonverter skal gi høyere bildekvalitet enn forgjengeren.
Ny 2x telekonverter skal gi høyere bildekvalitet enn forgjengeren.

Nikons eksisterende 2x telekonverter (og alle andre 2x telekonvertere for den saks skyld) er ikke kjent for å være optisk veldig god. Dette mener Nikon de nå har gjort noe med, så hvis du trenger virkelig lang brennvidde, vil kombinasjonen av disse to gi deg 600mm f/5.6. Sett dette på et hus med DX-sensor, så har du brennvidde så det monner.

Telekonverteren har veiledende pris på 4990,- kroner, og skal bli tilgjengelig allerede 8. Januar.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen