Enda flere får WiMP gratis
Teknofil
(Bilde: WiMP)

Enda flere får WiMP gratis

Norges største teleleverandør spanderer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den norske musikktjenesten WiMP får nå en lukrativ avtale med Telenor. Den norske telegiganten vil snart tilby WiMP på utvalgte pakker og abonnementer til sine mobil- og bredbåndkunder – på samme måte som Chess og Netcom gjør med Spotify.

Dette innebærer at Telenor-kunder kan få gratis tilgang til den norske musikktjenesten. WiMP tilbyr 20 millioner låter for avspilling over nett, og fører i tillegg en redaksjonell profil med anbefalinger og uthevinger – spesielt av norsk musikk.

Utvider kundemassen

WiMP får flere samarbeidspartnere. Fra før har de Canal Digital.
WiMP får flere samarbeidspartnere. Fra før har de Canal Digital.Foto: Canal Digital
Per Einar Dybvik, daglig leder i WiMP Norge.
Per Einar Dybvik, daglig leder i WiMP Norge.Foto: WiMP

Den nye avtalen med Telenor har en verdi på 28 millioner kroner, og føyer seg inn i rekken av ordninger som gjør WiMP tilgjengelig for en stadig bredere kundemasse.

Fra før er den norske musikktjenesten tilgjengelig for rundt 700 000 Canal Digital-kunder, og har i tillegg 350 000 betalende abonnenter i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Polen og i Nederland.

Mer stabilitet

Canal Digital er eid av Telenor, og sistnevnte var med på å starte WiMP i 2010. At telegiganten ønsker å integrere sine tjenester og sitt samarbeid på tvers av ulike ordninger og plattformer, faller naturlig. Ifølge daglig leder i WiMP Norge, Per Einar Dybvik, bidrar dette til å sikre mer stabil økonomi for selskapet:

– Vi har allerede et tett samarbeid med Telenor og nå utvider vi på en måte som vil bringe musikk og WiMP ut til et enda større publikum i hele Norge. Dette er en avtale som har stor betydning for å etablere strømming som allemannseie og sikre enda flere inntekter til musikkbransjen, sier han i en pressemelding.

Djuice-kunder først

Dagens Næringsliv skriver at avtalen gjør at WiMP kommer til å bli markedsført og solgt gjennom pakketilbud til de ulike Telenor-selskapenes 3,2 millioner kunder. De første som vil dra nytte av ordningen er Djuice-abonnenter, som får tilbud om å få WiMP med på kjøpet hvis de kjøper ekstra datakapasitet på 500 MB i måneden.

Senere utover våren vil også andre av Telenors mobil- og bredbåndkunder motta lignende tilbud. Endelige priser og tilbud er ennå ikke fastsatt.

(Kilder: Pressemelding, Dagens Næringsliv)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen