Snapnator er navnet på den nye «MagSafe»-kontakten, som ikke bare passer på Mac.
Snapnator er navnet på den nye «MagSafe»-kontakten, som ikke bare passer på Mac. (Bilde: Kickstarter)

Enda et «MagSafe»-alternativ dukker opp på Kickstarter

Så slipper du at den nye MacBooken dundrer i gulvet.

Med den nye MacBook Pro-modellen forsvant som kjent alle de vanlige portene til fordel for USB Type-C-standarden, inkludert Apples velkjente, magnetiske MagSafe-port. Det samme med Apples MacBook i fjor, som da bare hadde én USB Type C-port.

Den gangen slapp Griffin en litt tjukk, todelt plugg fungerte som Apples MagSafe-løsning. Nå som pluggen er i nyhetene igjen, er det enda flere som vil tjene penger på Mac-tilbehør. 

På finansieringsnettstedet Kickstarter har det nemlig dukket opp et produkt kalt Snapnator, som er en magnetisk kontakt som ligner på den vi har lært å kjenne på Apples maskiner.

Laget for USB Type-C

Snapnator er laget for nettopp USB Type-C-standarden, og fungerer dermed med alle typer enheter som bruker denne kontakten, altså både nye MacBook Pro, Windows-maskiner, Chromebook og mobiler som har USB Type-C.

Foto: Kickstarter

Utviklerne bedyrer ellers at adapteren til Snapnator er den minste magnetiske adapteren som noensinne er laget, noe vi trolig bare må ta for god fisk.

Den er i hvert fall tynnere enn den fra Griffin. Det er også plassert magneter på begge delene, der andre løsninger som oftest kun har metall på den ene delen og magnet på den andre.

Stor Kickstarter-suksess

Dette skal ifølge utviklerne gjøre det magnetiske festet sterkere og bedre enn på de tradisjonelle MagSafe-kontaktene. I likhet med Apples løsning er meningen med det nye produktet å blant annet forhindre at man røsker ut kontakten eller river PC-en ned fra bordet dersom noen for eksempel snubler i ledningen, samt å gjøre det enklere å plugge inn kontakten.

Snapnator ble en stor suksess på Kickstarter og har samlet inn 107 000 dollar av et mål på 25 000 dollar med 48 dager igjen. For å sikre deg et eksemplar må du love bort minst 29 dollar, og utsendelsene starter i januar. Les mer på Kickstarter, og se også video under.

Lyst på en MacBook Pro? Ryktene sier maskinen vil få priskutt og oppgradering neste år »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen