Tidligere Mission Motorcycles-sjef Derek Kaufman (til venstre) anklager Apple og Tim Cook for å stjele deres ansatte.
Tidligere Mission Motorcycles-sjef Derek Kaufman (til venstre) anklager Apple og Tim Cook for å stjele deres ansatte. (Bilde: Mission Motorcycles/Apple/Tek.no, montasje)

– Apple stjal ingeniørene våre

Enda et hint mot Apple Car?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Helt siden tanken om at Apple skulle lage en egen elbil har ryktene florert omkring når en lansering isåfall vil skje – og om det i det hele tatt er noe hold i ryktene.

Apple selv har selvfølgelig ikke sagt et pip om saken, så de mest håndfaste «bevisene» for en eplemerket elbil er påstander fra blant annet Tesla og fra batteriprodusenten A123 Systems om at Apple stjeler ingeniørene deres. Nå melder Engadget om at motorsykkelprodusenten Mission Motorcycles anklager Apple for nøyaktig det samme.

Mission var produsent av elektriske motorsykler, og gikk nylig konkurs etter at flere nøkkelingeniører sluttet i jobben til fordel for stillinger hos Apple. Sammen med dem forsvant store sponsorer, og dermed livsgrunnlaget til selskapet.

– Apple ville ha ingeniørene våre

Slike motorsykler lagde Mission Motorcycles. Nå er det altså slutt – men er det Apples skyld?
Slike motorsykler lagde Mission Motorcycles. Nå er det altså slutt – men er det Apples skyld? Foto: Mission Motorcycles

Nyhetsbyrået Reuters har intervjuet den tidligere sjefen for Mission Motorcycles, Derek Kaufman, og han langer ut mot Apple for det Reuters kaller en undergraving av sponsorgrunnlaget. Han mener selskapet kunne ha levd i beste velgående i dag, hvis ikke Apple hadde «stjålet» viktige ansatte:

Slik mener en konseptartist at Apple Car kan se ut.
Slik mener en konseptartist at Apple Car kan se ut. Foto: Aristomenis

– Mission hadde en fantastisk gruppe ingeniører, med spesialkompetanse på elektrisk fremdrift. Apple visste det – de ville ha den kompetansen, og de gikk og tok den.

Det skal imidlertid sies at Mission allerede før dette hadde problemer, og slet med å finne stabile, gode sponsorer. Men det er samtidig langt fra første gangen vi ser at Apple henter kompetanse fra bil-industrien, som vist i eksempelet med Tesla øverst i saken. Et annet eksempel stammer fra juli i år, da Apple sikret seg en av bilgiganten Chryslers tidligere toppsjefer, Doug Betts.

Her kan du for øvrig se en video av en av Mission Motorcycles ferdige produkter:

Apples elbil kan bli basert på BMWs elbil:
Tim Cook besøkte BMW i3-fabrikken i Tyskland »

(Kilde: Engadget, Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen