Sonys toppmodeller har så langt blitt byttet ut i hurtig tempo. Nå bekreftes det at også Xperia Z2 vil få en arvtager i løpet av et halvårs tid.
Sonys toppmodeller har så langt blitt byttet ut i hurtig tempo. Nå bekreftes det at også Xperia Z2 vil få en arvtager i løpet av et halvårs tid. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

Enda et flaggskip fra Sony i år

Sony-sjef bekrefter at Xperia Z2 vil få en oppfølger om et halvt år.

Sony har holdt et voldsomt tempo gjennom de siste toppmodellene sine. Siden Xperia Z har selskapet oppdatert toppmodellen hvert halvår, gjennom Xperia Z1, og nå Xperia Z2. Nå bekrefter en av selskapets toppsjefer at dette vil fortsette.

Det er Yoshiro Kurozumi som sier dette i et intervju med det japanske mediet K-Tai. Kurozumi har en rekke sjefstitler i selskapets mobildivisjon. Han er kreativ leder, sjef for produktplanlegging, og den som leder utviklingen av grensesnitt.

Må oppdatere oftere

Kurozumi forklarer at for å være konkurransedyktig, må man rett og slett oppdatere flaggskipet oftere. Han bekrefter også at Xperia Z2 sannsynligvis kun vil være Sonys flaggskip for første halvår av 2014.

Ved siden av dette sier han at selskapet heller ikke ønsker å satse kun på én enkelt design. Dagens designspråk fra Sony har navnet OmniBalance, og det har preget samtlige toppmodeller siden Xperia Z dukket opp, på starten av fjoråret.

Kommer den i Berlin?

Dermed virker det svært sannsynlig med en ny toppmodell en eller annen gang på høstparten. Det ville for eksempel passet godt med årets IFA-messe i Berlin, som går av stabelen mellom 5. og 10. september i år.

Det er verdt å nevne at Samsung allerede i dag kjører et liknende tempo. Galaxy S-modellene, og Galaxy Note-modellene, kan betraktes som vekselvise flaggskip fra produsenten, og selv om hver serie kun fornyes skikkelig en gang i året, er det rundt et halvår mellom hver virkelig store lansering fra den sør-koreanske produsenten.

Sony har så langt kun hatt én linje med toppmodeller, med modeller rundt som blir inspirert av toppserien, så som Xperia Z Ultra, og Xperia Z1 Compact. Så kan man spørre seg om den nye designen Kurozumi nevner, vil havne på det vi regner med vil hete Xperia Z3, eller om Sony også planlegger en helt annerledes serie som bytter på å lede utviklingen.

Les sniktitten på Sony Xperia Z2

(Kilde: gsmarena.com)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen