En uke uten mobil, søndag

Har noen ringt? Hvem vet?
Har noen ringt? Hvem vet?
Hallo? Er det kundeservice?
Hallo? Er det kundeservice?
Takk Gud for chatting.
Takk Gud for chatting.

Det er søndag, og helgen nærmer seg slutten. Den siste uken har jeg forsøkt hvordan det er å leve uten mobiltelefon.

Les også : Første del >
Les også: Andre del >

Akkurat nå gleder jeg meg som en unge til å skru på mobiltelefonen min igjen. Tanken på å kunne være tilgjengelig og å kunne ta kontakt med folk uten å legge en forbannet plan på forhånd er kjekk.

Planlegging, planlegging, planlegging
Når du ikke har mobil, må du planlegge en del ting nøyere. Eksempel: Jeg har en BMW for mye, og prøver å kvitte meg med den.

En interessert kjøper kontaktet meg tidligere i uken, og vi avtalte å møtes slik at han kunne prøvekjøre. Da kjøperen hadde studert det vakre eksemplaret, ble vi enige om at han skulle ta kontakt med meg etter at han hadde tenkt seg om.

Udugelig IP-leverandør
Dagene har gått, og jeg har ingen anelse om kjøperen har forsøkt å ringe meg. Takk til min udugelige IP-telefoni-leverandør for den biten.

Det er tydeligvis for vanskelig for dem å fortelle meg hvordan jeg viderekobler til mobilsvar. Så jeg har gått rundt og trodd at mobilsvar fanget opp de samtalene jeg har gått glipp av. Dengang ei.

Praktisk mulig
Det er praktisk mulig å leve uten mobiltelefon i 2007. Men jeg har hatt et svare strev med å komme meg inn på jobb, takket være egen udugelighet (mistet nøkler) og ødelagt ringeapparat.

Jeg har også befunnet meg utenfor jobben til min bedre halvdel, og ventet på noen som allerede har reist hjem.

Jeg har dessuten mistet mye kontakt med omverdenen denne helgen, siden det ikke akkurat bare er å sende en SMS for å finne ut hva som skjer.

Som sagt: Planlegging, planlegging, planlegging.

Juks?
Egentlig så føles det som om jeg har jukset litt. Så lenge du har tilgang til MSN og e-post, klarer du å kommunisere med de fleste. Dersom du mister mobilen, er du altså ikke fullstendig hjelpesløs.

Jeg har allerede bestemt meg for hva det første jeg skal gjøre når jeg skur på mobilen i morgen er: Ringe til IP-telefonileverandøren og si opp abonnementet. Takk for ingenting, og farvel!

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen