En turbinkjøler til Prescott


Prosessorkjøler eller jetmotor?
(Bilde: The Inquirer)

Kjøleren på bildet over ble knipset av en journalist fra The Inquirer under forberedelsene til Computex Taipei, som begynner i morgen. Den skal etter sigende bli vist frem under utstillingen til enten ASUSTeK eller Foxconn, noe nettavisen ikke er særlig tydelig på.

Uansett ser det ut som om noen har plassert en vifte som er større en de største kabinettviftene per dags dato - mer enn 120 mm - på toppen av et sokkel 478-kort med AGP og en "Prescott"-prosessor. Selve kjøleren ser også ut til å trenge en hel del strøm - som er synlig ved alle ledningene som går ut av bunnen på den. Med mindre noen har funnet opp en måte å sette selve prosessoren oppi "turbinen" på.

Oppdatering: Det ser ut som om hovedkortet som er avbildet er ASUS K8V Deluxe, som er et sokkel 754-kort for AMD 64 og slettes ikke har noe med Prescott å gjøre - til tross for at bildet på The Inquirer omtaler kjøleren som en prescott-kjøler. Kjøleren er antakelig tiltenkt ivrige overklokkere, eller de som ønsker stillest mulige datamaskiner. Vi beklager feiltagelsen.

(Intels 90-nanometers "Prescott"-prosessor har vært kontroversiell fra dag én på grunn av de sterke strømkravene og den store varmeutviklingen, som blant annet har fått Intel til å skrape hele prosessorlinjen, etter uttalelser fra sjefsingeniøren deres om at de ville trenge sine egne kraftverk dersom trenden fortsatte. Men ingen trodde vel at det skulle komme egne turbiner til prosessoren allerde?)

Se flere bilder av turbinkjøleren her.

Selve Computex begynner i morgen, og det ventes at Intel lanserer LGA775-kort samme dag. Senere kommer antakelig også AMDs sokkel 939, samt en rekke hovedkort og PCIe-kort til begge platformene. Hardware.no er på plass i Taipei, og vi kommer med rapporter og bildeserier fra messegulvet i uken som kommer.

(Kilde: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen