Test

En titt på SE W300i

Sony Ericsson nyter godt av suksessen til Walkman-telefonene sine. Til nå har salget av den første Walkman-telefonen, W800i, gått over all forventning, og selskapet satser knallhardt ved å utvide serien med en rekke nye telefoner. Blant dem vi har i vente, er W300i.

W300i vil bli den billigste Walkman-telefonen til nå, og får en pris på rundt 2200 kroner uten subsidiering. Sammenlignet med W550, som har vært den billigste Walkman-telefonen til nå på rundt 2500 kroner, kan det virke som et lite prisavslag, men for mange er 2000 kroner den magiske grensen som skal til for at det skal bli aktuelt å kjøpe en telefon.

Prisen til tross, W300i byr på mange muligheter som ellers bruker å være forbeholdt dyrere telefoner. For eksempel så har råtassen plass til minnekort av typen Memory Stick Micro. Dette kortet fins i størrelser på opptil 1 GB, som vil gi plass til rundt 500 sanger på 4 MB hver. I tillegg følger det med et kort på 256 MB med telefonen.

Videre har W300i fått EDGE og støtte for fire GSM-bånd. Dermed kan telefonen både laste ned data i høyest mulig hastighet i GSM-nettet, samt brukes både i Nord- og Sør-Amerika. Med andre ord er det en fordel å ha W300i for hånden om du reiser mye.

Vi tok en titt på telefonen på årets CeBIT-messe, og fant fort ut at W300i slett ikke er noen alminnelig billigtelefon.

Selv om telefonen fremstår som ganske bred på bilder, er den i virkeligheten ikke stort større en Samsungs E720, som slett ikke er noen sværing. De fysiske målene til W300i på 9 x 4,7 x 2,4 cm bekrefter det. Telefonen veier 94 gram, som heller ikke er mye for en telefon i dag.

Ellers må det nevnes at W300i ligger godt i hånden, både når den er lukket og når den er åpen.


(Klikk for større bilde)

Overraskende gode taster
Når W300i ble lansert, var det mange som reagerte på det noe radikale tasteoppsettet som Sony Ericsson har valgt til telefonen. I stedet for å ha en avlang form på tastene, har Sony Ericsson gjort dem helt runde, og i tillegg presset dem opp i hverandre. Førsteinntrykket vårt var at dette måtte være det ultimate marerittet for dem som skriver mer enn 10 meldinger dagen, men vi tok feil.

For overraskende nok, talltastene er rett og slett behagelig å bruke. De runde små tastene passer fingrene perfekt, stikker ikke for langt inn og sitter heller ikke for tett oppi hverandre. Faktisk har tastene en tilnærmet perfekt avstand mellom hverandre, og tomlene kan gå på automodus og allikevel vite avstanden mellom 1 og 3.

Menytastene overfor er dessverre en helt annen historie. Her ligger nemlig tastene klemt inn mellom skjermfestet, noe som gjør dem vanskelige å nå. Det samme må sies om piltasten. Denne var også vanskelig å finne frem til med fingrene .

Ellers finnes det en egen tast til å starte musikkspilleren på venstre side av telefonen. Her finner du også taster for å spole i sanger når telefonen er lukket.

Sony Ericsson W300i med abonnement

Sony Ericsson W300i

Sony Ericsson W300i med abonnement   Les mer »

Sony Ericsson W300i   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen