En sniktitt på SX1

OBS: Vi har nå publisert en fullstendig test av Siemens SX1. Denne vil gi deg et mer presist bilde av telefonen enn det sniktitten kan.

Da Siemens i februar i år for første gang trakk sløret av sin første Symbian-telefon, bedre kjent som Siemens SX1, var det en modell som øyeblikkelig kapret oppmerksomheten til både presse og forbrukere.

Modellen var den gang, og er enda, den minste og letteste Symbian-telefonen som har blitt annonsert til dags dato. Til tross for de små dimensjonene byr den på et integrert 640x480 pikslers kamera, en MMC minnekortplass med kapasitet helt opp mot 512 MB ekstra minne og støtte for avspilling av både radio, MP3 og video.

Videre byr SX1 på et svært usedvanlig design, der tastene har blitt plassert langs sidene av skjermen istedenfor nedenfor telefonen. Foruten dette byr telefonen dessuten på det meste av typiske proff-funksjoner, som for eksempel integrert Blåtann og GPRS av den ekstra hurtige klasse 10.

Dessverre har de første leveransene av SX1 hittil latt vente på seg. Mens den opprinnelige lanseringsdatoen ble satt til første halvdel av 2003, har den i etterkant blitt utsatt flere ganger og er nå ikke planlagt tilgjengelig på det nordiske markedet før i november. Forsinkelsen skal ifølge Siemens skyldes problemer med programvare og funksjonalitet i telefonen.

Til tross for de gjentatte forsinkelsene er det fremdeles knyttet store forventninger til den kommende lanseringen av Siemens nye flaggskip, og mange nettbutikker har allerede åpnet for forhåndsbestillinger av telefonen. SX1 har forøvrig også vært et av de mest hyppig diskuterte emnene her på forumet vårt.

Det er derfor vi med stor glede har kommet over en offisiell SX1-emulator fra Siemens, som gir oss mulighet til å ta en første sniktitten på programvaren og funksjonene til den kommende telefonen.

Det skal presiseres at programvaren som vises frem i emulatoren på ingen måte kan garanteres å være identisk med den man vil finne i den endelige versjonen av SX1, og at mange av programmene som skal følge med telefonen ikke engang var på plass i emulatoren vi brukte. Allikevel gir den på alle måter en veldig god pekepinn på hva vi egentlig kan forvente av SX1.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen