Test

En sniktitt på 6233


(Klikk for større bilde)

Nokia hadde stor suksess med sin 6230, da den kom for to år siden. Ikke bare var telefonen den gang teknisk overlegen svært mange andre, den bød også på funksjonalitet og muligheter få andre telefoner hadde kunnet vise til - blant annet mp3-spiller, minnekort og radio, og alt det i en liten og kompakt telefon.

To år etter står Nokia klar med tredjemann i denne familielinjen. 6233 er Nokias nye utgave av 623x-serien, som har blitt en av Nokias mestselgende serier her til lands. 6233, som ble lansert helt på tampen av året i fjor, dekker inn noen av manglene til forgjengeren - og gaper over noen nye teknologier på veien.

Den største nyheten 6233 kan by på i forhold til forgjengerne, er 3G. Dermed kan brukeren laste ned data i høy hastighet, såvel som benytte seg av de fordelene 3G tilbyr.

Men med ett unntak; videotelefoni. Mangelen på videotelefoni-støtten skyldes at Nokia mener at førstegangsbrukere av 3G ikke vil ha bruk for videotelefoni. Da vi snakket med selskapets representanter på CeBIT-messen mente de derimot at nedlasting av data, som epost, vil være langt viktigere for mange, og Nokia har derfor droppet muligheten til å føre videosamtaler.

Gammelt design med liten makeover
For de som har sett 6230i eller 6230, så er det lett å se hvor Nokia 6233 har hentet designet sitt fra. Samtlige av telefonene har et klassisk design med fem-veis piltast i midten, stor skjerm over og et helt ordinært tastesett.


Nokia 6233 t.v. og lavprismodellen 6070 t.h.

Men der slutter likheten med forgjengerne. 6233 tar nemlig skrittet videre og kan vise til et langt mer eksklusivt design enn det forgjengerne viste seg å ha. Den ser både dyrere og mer forsegjort ut. Mens telefonen på produsentens egne bilder kan se ut som nok et medlem av Nokias lavprisportefølje, kommer 6233 i realiteten ikledd hard, glanset plastikk som gir en kvalitetsfølelse i samme klasse som vi bruker å oppleve på Samsungs modeller.

I tillegg bærer 6233 preg av å være langt bedre sammensveiset enn sine forgjengere. Mens både 6230i og 6230 hadde avtagbare plastdeksler som virket ganske hule, så virker 6233 mer kompakt, og gir ikke inntrykk av å være hul på innsiden. Vekten på 110 gram er også med på å bidra til at 6233 føles som mer enn en liten klump med lettmetall.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen