Test

En smak på LG Chocolate

LG viste i dag frem den europeiske utgaven av designertelefonen Chocolate her i London. Vi i Amobil var selvsagt tilstede, og fikk tatt en nærmere titt på vidunderet.

Det manglet ikke på store ord og floskler da det sørkoreanske selskapet viste frem KG800, eller Chocolate som den også kalles. Telefonen ble først introdusert i produsentenes hjemland. Da det viste seg at telefonen ble en skikkelig storselger, bestemte LG seg for å ta med seg telefonen vestover, og introdusere den for oss europeere.

Det var med en aldri så liten anelse av spenning vi tok i telefonen første gang. Vi har ikke akkurat fått bakoversveis av mobiltelefonene LG har sluppet hjemme i Norge i det siste. Chocolate skiller seg i så måte ut fra produsentens nåværende portefølje. Telefonen er nemlig noe så sjeldent som en LG-telefon med et eksklusivt preg.

Det første du legger merke til når du holder telefonen i hånden, er at den mangler taster på fremsiden. LG har utstyrt skyvetelefonen sin med en trykkfølsom tasteløsning. Når telefonen er i hvilemodus, er den skinnende svart. Når telefonen aktiveres, lyser tastaturet opp i rødt, og det ser slett ikke verst ut.

Førsteinntrykket vi sitter med, er at telefonen er nyskapende og ganske spesiell. Når vi skyver skjermen opp slik at nummertastaturet åpenbarer seg, fortsetter de pene linjene. Annenhver tast er utført i skinnende svart, slik som utsiden av telefonen. I tillegg er telefonen svært tynn med sine 15 millimeter.

På høyre side av Chocolate, finner du en snarveistast som tar deg til mp3-spilleren, kamera og videoopptak. Tasten du avslutter samtaler med finner du også på denne siden av telefonen. Over snarveistastene finner du kontakt til lader og USB-kabel. På venstre side av telefonen finner du lydstyrkekontroll.

Alt er imidlertid ikke fryd og gammen. Når vi åpner menyen, ser vi at det meste er ved det gamle hos LG. Menyene er altså i grove trekk like som på S5200 og P7200, og LG tror fremdeles at brukerne ikke klarer å skjønne at hvert menyvalg korresponderer med en nummertast. I undermenyer er dette greit, men i hovedmenyen ser det bare rotete ut, spør du oss.

LG skal imidlertid ha skryt for å ha laget en telefon som er skikkelig kjapp i responsen. Når du blar deg igjennom menyene skjer ting med en gang du ber om det. Uten at vi har våget å kaste telefonen i veggen, konstaterer vi også at den føles solid, og at tastene er fri for slark og knirk.

Vi var til å begynne med redde for at Chocolate ville lide iPod Nanos skjebne, og være en magnet for riper, på grunn av den speilblanke bakflaten. Heldigvis viser det seg at dette er ripefri glassfiber. Det du må leve med, er at telefonen veldig raskt blir fettete.

Vi er også skeptiske til LGs bruk av begreper som "bleeding edge technology" i denne sammenhengen. Chocolate har nemlig ikke mer enn 1,3 megapiksler i kameret, ingen støtte for minnekort, og en skjermoppløsning på 176 x 220 piksler. Vi savner også EDGE, som ville gjort det mer praktisk å bruke telefonen som modem.

Om du vil ha deg en Chocolate, er den i følge LG rett rundt hjørnet. Om du har 3500 kroner til overs, kan du gå og kjøpe deg en Chocolate i løpet av sommeren. Allerede nå har nettbutikker i vår prisguide begynt å få telefonen inn i sine lister.

Vil du vite mer?

(Kilder: pressemelding)

LG KG800 med abonnement

LG KG800

LG KG800 med abonnement   Les mer »

LG KG800   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen