En slik printer har du aldri sett før

Foto: Doug Evans

En slik printer har du aldri sett før

Stor trykkskjerm viser hvordan utskriften blir.

Printere flest føyer seg stort sett inn i relativt tradisjonelle design, men denne konseptprinteren fra Artefact er noe utenom det vanlige.

Printeren kalles SWYP (See What You Print) og har en design som gjør at man skal kunne se nøyaktig hva man skriver ut på printerens trykkskjerm, før man skriver det ut – i full størrelse og komplett detaljgrad.

Ny måte å skrive ut på

Tanken bak SWYP er å bytte ut den vanlige metoden med å behandle fotografier, tekstdokumenter og andre typer filer på dataskjermen før man sender dem i en utskriftskø til printeren.


Det nyskapende printerkonseptet har som nevnt en trykkskjerm, og vil la brukeren styre og ordne elementer, alternativer og så videre der og da på skjermen, før man deretter skriver ut nøyaktig det man ser. Skjermen vil i tillegg vise hvor mye blekk det er igjen og annen nyttig informasjon.

Alt i ett

Selve maskinvaren befinner seg under trykkskjermen, som har en A4-størrelse – akkurat det samme formatet som det man vanligvis skal skrive ut. SWYP fjerner behovet for ekstra maskinvare og programvare, og skal fikse alt på egen hånd.

SWYP er fremdeles et konsept, og det gjenstår å se når eller om dette eller et liknende produkt vil dukke opp på markedet.

(Kilde: Artefact)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen