En slik 3D-«printer» har du ikke sett før

Teknofil En slik 3D-«printer» har du ikke sett før

En slik 3D-«printer» har du ikke sett før

Gjør noe de andre ikke gjør.

3D-printere er en het potet om dagen, og teknologien blir stadig billigere og mer tilgjengelig for folk flest. De fleste 3D-printere bygger objekter opp fra grunnen av, men iModela skiller seg ut fra flokken.

Fremfor å skape en modell ved å gradvis tilføye nye lag med materialer, skjærer maskinen ut sine objekter fra en større klump. iModela er med andre ord en slags robotskulptør.

Hendig og mobil

Den unike 3D-"printeren", eller 3D-skulptøren, er designet av Roland DG. Maskinen kan lage et 3D-objekt fra vanlige materialer som plast, balsatre, voks eller skum.

iModelas spindelmotor er lagd for å kunne utføre en rekke ulike manøvrer og operasjoner, slik at brukere får større kontroll over hva som blir skapt. Maskinen kan i tillegg pakkes sammen til en bærbar eske for de som er på farta.

Del design

iModela er lagd med tanke på hobbyskulptører, og brukere kan lage 3D-modeller med programvare fra nettet eller ved hjelp av egne tegninger. Ferdiglagde design kan lastes ned og deles via iModelas nettsider, og der kan man også dele tips og erfaringer.

iModela blir solgt for 899 dollar, eller over 5000 kroner, på den offisielle nettsiden. Sjekk ut maskinen i praksis i videoen nedenfor:


(Kilde: Gizmag)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen