En skal tidlig krøkes
Teknofil

En skal tidlig krøkes

I dagens samfunn har de fleste oppdaget Facebook og deler gladelig bilder og privatliv her. Datatilsynet vil nå at nettvett læres før skolealder.

Rettet mot barn og voksne
Ifølge ANB vil Datatilsynet snart dele ut egne brosjyrer om nettvett og fornuftig bruk av Facebook i norske barnehager. Brosjyrene er ment for både først og fremst ment for de voksne de voksne. Barna skal skånes mot at bilder av dem legges ut. Samtidig ønsker Datatilsynet at norske barn tidlig skal lære seg nettvett.

- Det vi i de fleste tilfeller råder til, er å tenke seg om før man legger ut opplysninger om seg selv. Ungdommer og barn har for lite kunnskap om hvordan Internett fungerer, og noen tror informasjon bare forsvinner. Noen tror det er noen som driver og rydder opp på nett, sier seniorrådgiver i Datatilsynet Gunnhild Helmers ifølge ANB.

Brosjyren setter denne gang størst fokus på publisering av barnebilder på nett.

Ingen pekefinger
Datatilsynets har fra før av kampanjen "Du bestemmer" hvor de lenge har lært bort fornuftig bruk av data til ungdommer. Datatilsynet ønsker ikke å skape strenge regler eller være ute med pekefingeren ifølge dem selv. Men de anser det som viktig at folk forstår hvordan nettet fungerer og at de selv tar kontroll over informasjonen om dem som legges ut.

Om barnehagebarna er de ivrigste på nett er nok et lite spørsmål. Men flere voksne har nok god nytte av informasjonen fra Datatilsynet.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen