Test

En pussig skapning fra LG

Testresultater

LG G7050

Testresultater

LG G7050

I lukket tilstand minner skjermen om de vi ser på utsiden av foldetelefoner, riktig nok med farger . I åpnet tilstand ser vi hele skjermen på 128x160 punkter. Skjermen har 65.000 farger og takler sollys på en brukbar måte.

G7050-antenne
Antenna har ubehagelige hjørner
Førsteinntrykket av telefonen er at den er liten, med knøttliten skjerm og en usedvanlig stygg antenne. Skjermen kan du gjøre noe med, men antenna må du bare rett og slett finne deg i. Antennen er til alt overmål utstyrt med tre hjørner som gjør G7050 ubehagelig å bære i lommen.
Glatte taster

G7050-navigasjonstast
Du åpner telefonen ved å skyve tastaturet ned. Se opp for fingermerker på skjermen.

Utformingen av telefonen gjør at tastene er relativt store. Overflaten er imidlertid litt glatt, og tasteresponsen er under middels. Menytasten er trang, i tillegg til at telefonen reagerer litt tregt. Tekstinput skjer for øvrig på nøyaktig samme måte som på en Nokia, med symboler under *-tasten og det hele.
Feil i menyene

Menyene er ikke helt gode å forstå. Tastlåsen er et godt eksempel. Når vi skal åpne denne får vi beskjed om at tastaturet er aktivt, og at vi må trykke på ”Lås opp”. Noen slik knapp finnes ikke, men etter å ha forsøkt de vanligste alternativene fant vi ut at denne funksjonen lå på stjernetasten.

Så en annen pussighet. I det vi låser opp telefonen får vi beskjed om at tastaturet er låst – mens det vitterlig virker!

Selvfølgelig bare slurv fra oversetterne, men det irriterer.

Åpner du for full skjerm skrur du uansett tastlåsen av (bare overse beskjeden om at telefonen er låst).

G7050 åpenPC-synkronisering
Telefonen leveres med synkroniseringsprogram for PC. Før du forsøker å synkronisere kan det være verdt å ta med at telefonen ikke har plass til mer enn 250 kontakter. LG oppgir ikke hvor mye minne telefonen har, men vi oppdager raskt at det slett ikke er all verden.

Du kan heller ikke synkronisere direkte mot kjente PIM-applikasjoner som Outlook eller Lotus, kun mot LGs eget program. Synkeprogrammet kan riktig nok importere kontakter, kalenderoppføringer og gjøremål fra Outlook. Å flytte dem videre over til telefonen lyktes vi imidlertid ikke med.

LG skal også ha ros for at datakabelen følger med på kjøpet, selv om RS232-koblingen (seriell) burde vært erstattet med USB. Flere maskinprodusenter har kuttet ut RS232 på enkelte av sine modeller.

Datakabelen gjør at du kan holde orden på SMS-meldingene i telefonen (ikke MMS-meldingene) og du kan administrere ringetoner og bilder. 

Spill

Telefonen er nok ikke ment for foretningsmarkedet, men kan med sine nokså underholdene spill (om enn med noe enerverende lyder) og MMS-muligheter være en morsom sak å ha.

Telefonen har riktig nok bare ett spill, Mobile Hawk. Dette er et enkelt skytespill der du ”flyr” kamphelikopter. Mangelen på innbygde spill kompenseres med muligheten for å laste ned Java-programmer (J2ME). Det er imidlertid ingen Java-spill forhåndsprogrammert.

G7050-kameraKamera
Kameralinsen er plassert på baksiden av telefonen. Bildekvaliteten er så som så – 160x120 punkter gir ikke rom for all verden, men holder akkurat til å sende bilder fra telefon til telefon. Dessverre kan du ikke bytte bilder via Ir, men må sende dem over som MMS.

Du kan velge om du vil ta bilder med eller uten farge, og om du vil bruke 2x digital zoom.

Batteri
Telefonen veier 89 gram, og måler 94x44x21,5 millimeter. Da er antenna ikke regnet med. Batterikapasiteten er oppgitt til 2,5 timer tale. Standbytiden skal være 150 timer. Det er med andre ord en telefon med dårligere batterikapasitet enn de fleste andre modeller på markedet.

Med lite minne, nokså middelmådig brukergrensesnitt og få tekniske finesser er dette en telefon som ikke lokker på de store ovasjoner. Men kutter LG antenna og legger på litt minne blir det en brukbar begynnertelefon. LG G7050 koster ca 3.000 kroner uten abonnement.  

Her er de viktigste spesifikasjonene:

 

 • Mål: 94x44x21,5 mm
 • Vekt med standard batteri: 89g
 • Taletid: 2,5 timer
 • Standby: 150 timer
 • Skjerm: 128x160 LCD med 65.000 farger
 • Kamera: Ja
 • Video: Nei
 • Meldinger: MMS, SMS, EMS
 • Kalender/avtalebok
 • Kontaktregister (250 + SIM)
 • Vibrasjonsvarsling
 • Alarm
 • Java
 • Midi (40 kanaler)
 • IrDA
 • PC-synk med kabel (RS232)
 • WAP 2.0

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen