Test

En musikkmobil til begjær

Testresultater

Nokia 5610 music Xpress

Positive ting God lyd, FM-radio med RDS, btra batterikapasitet, gode menyer, bra kamera, fornuftig pris.
Negative ting Ikke Super-3G
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 6
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5

Testresultater

Nokia 5610 music Xpress

Positive ting God lyd, FM-radio med RDS, btra batterikapasitet, gode menyer, bra kamera, fornuftig pris.
Negative ting Ikke Super-3G
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 6
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5
Nokia 5610 Xpress Music er en skyvemobil med musikkspiller. Med tøft utseende og gode funksjoner er dette en mobiltelefon vi tipper vil havne høyt oppe på manges ønskeliste. 


Les også:
-
Samsung i450 - Koreansk vri på Nokia
- Ny Walkmanmobil med GPS
- Slik er Nokias gratismusikk


Nokia 5610 Xpress Music kommer med et minnekort som rommer 1 GB musikk (ca 3000 musikkfiler). Om du bare er ute etter en MP3-spiller kan du få plass til atskillig større musikksamlinger i langt billigere spillere. Men telefonen støtter også større minnekort, og prisen på slike kort har det siste året falt dramatisk.

For mange er 1GB like vel nok, ettersom de fleste uansett har musikksamlingen på en PC og begrenser utvalget på mobilen til den musikken de helst vil høre på. Bruker du hodesett kan du, ifølge Nokia, høre musikk i 22 timer sammenhengene før batteriet er flatt.

Foto og video
Skjermen er relativt stor (2,2 tommer) med oppløsning på 240x320 punkter (QVGA). Fargedybden er på 16 millioner farger, og telefonen kan vise videoklipp med en hastighet på 30 bilder per sekund.

Kameraet tar bilder med 3,2 megapiksler oppløsning, og kvaliteten er helt grei. To dioder sørger for lys til bildene i mørke omgivelser. Kameralinsen sitter på bakdekselet, og du trenger derfor ikke å åpne telefonen for å få tatt bilder. På den annen side ligger linsen dermed også mer utsatt til.

I tillegg til å ta bilder, så kan du også filme med brukbar oppløsning. Kameraet kan filme 460x620 punkter med 30 bilder per sekund, som på de mest avanserte kameramodellene til Nokia. 

Musikk
Musikkspilleren i telefonen er blant de bedre vi har hørt. Menyen er også enkel å navigere i. Under skjermen sitter en knapp vi ikke har sett maken til på noen mobiltelefon. Denne kan skyves mot venstre eller høyre for å veksle mellom radio og musikkspiller. Rent intuitivt har vi også forsøkt å skyve tasten for å spole i musikk eller velge alternativer i menyene. Men knappen har ingen annen funksjon enn å bla mellom musikkmeny, hovedmeny og radio. Det er også like greit, ettersom det gir oss mulighet for å kunne skru av musikken på en enkel måte, samme hvor i menyene vi befinner oss.

Det følger med en overgang til 3,5mm hodesett. Overgangen er en del av håndfrisettet, slik at du kan bruke ditt eget hodesett også som en del av en håndfriløsning. I tillegg kan du bruke trådløse stereohodesett. Velger du Nokias nye BH-503 kan du få hodesett med farger som matcher mobilen. Vi har testet kombinasjonen, og lyden så vel som brukervennligheten er utmerket. Hodesettet har også innbygget mikrofon for håndfrisamtaler.

Nokia 5610 vil unektelig kunne glede musikkentusiastene, men vi kommer ikke unna at musikken faktisk bare er en liten del av totalopplevelsen med Nokia 5610. 

Design
Designen er lekker og gjennomført helt ned til minste detalj i menyene. Nokia 5610 har sidepaneler i ripebeskyttet aluminium, mens chassiset ellers er i koksgrått og sort. Sidepanelene kommer i rødt eller blått.

Telefonen har aktiv ventemeny, noe som betyr at du raskt får oversikt over avtaler, tapte anrop eller annen informasjon. I tillegg har forsiden en lenke til søk på Internett. Åpner du et søk her kan du velge mellom søkemotorene Yahoo og Microsoft Live Search. 

Yahoo Go og Opera Mini
Telefonen har Yahoo Go integrert i menylinjen. Om du er Yahoo-bruker fra før, kan du logge deg til tjenesten med ditt eget brukernavn og passord. Eventuelt kan du registrere deg direkte fra telefonen. Når dette er gjort har du enkel tilgang til værvarsel, kart, byguider, nyheter, kalender og de andre funksjoene som ligger i Yahoo Go.

Mens Yahoo Go er basert på telefonens egen nettleser, så kan du enkelt surfe større dokumenter med Opera Mini, som også er blant applikasjonene som ligger i menyen. I tillegg kan du velge mellom 4 ulike spill, eller laste ned nye om du ønsker det. 

Telefonen har 3G, men støtter ikke såkalt Super-3G. Det betyr heller ikke stort i et land som Norge, der Super-3G fremdeles har svært liten utbredelse. Du kan gjennomføre videosamtaler og se mobil-TV med grei kvalitet der du har dekning for vanlig 3G. Telefonen støtter også Edge der det ikke finnes 3G-dekning. 

Nedlasting
Nokia 5610 Music Xpress har en egen nedlastingsklient som gjør det mulig å kjøpe musikk, ringetoner og annet innhold direkte til mobilen. 

Men musikktjenesten Nokia Music Store er foreløpig ikke tilgjengelig i Norge. I stedet får du tilgang til Jambas musikkutvalg, eller du kan kjøpe spill, bakgrunner og annet innhold fra flere ulike aktører. 

Taster
Tastene på Nokia 5610 Music Xpress er stive og glatte. Menyknappen er relativt liten og har 5-veis-funksjon. Det krever at du venner deg til hvor du skal trykke når du bekrefter (i midten). Trykker du usentrisk vil knappen få en annen funksjon. Tastene er store, så vi tekster greit, og med litt tilvenning fungerer også menyknappen utmerket.

I mørket får lyset bak skyveknappen det til å se ut som om det sitter to ekstra taster under skjermen. Det kan muligens føre til noen feiltrykk frem til du blir vant med telefonen. Tastebelysningen er god, men skriften på tastene kan nok bli liten om du har redusert syn.

Menyene reagerer raskt, innstillingene er enkle og skyvefronten gjør det enkelt å åpne tastlåsen. Skyvemekanismen er presis og uten slark.

Vi brukte ikke lang tid på å venne oss til denne mobilen, og tror den kan vinne tilhengere langt utenfor den store (og trofaste) Nokia-menigheten.

Snarveilinjen på forsiden er så omfattende at du knapt behøver å bruke hovedmenyen i telefonen. 

Rimelig
Alt i alt en knalltelefon som til alt overmål har en hyggelig pris. (Selges i skrivende stund på nett for godt under 3000 kroner uten abonnement).

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen