En mobil for muslimer

Utvalget av mobiltelefoner øker stadig, og stadig flere produsenter satser nå på de smale nisjene. Siemens har laget en telefon for syklister, Samsung har utviklet femi-fonen med både eggstokk-måler og kalori-kalkulator og Owasys lanserte i fjor en mobiltelefon for blinde.

Nå skal også troende muslimer få et mobilt alternativ. Den arabiske mobilprodusenten Ilkone Mobile har nemlig lansert det de hevder er verdens første islamske mobiltelefon; Ilkone i800.

Telefonen har en innebygget versjon av Koranen på både engelsk og arabisk. Ilkone har dessuten utviklet en kraftig søkemotor som gjør det mulig å søke seg frem når man leter etter spesifikke deler av teksten.

En annen nyttig funksjon for muslimer på reisefot er det innebygde Qibla-kompasset. Dette finner retningen til Mekka uansett hvor man måtte befinne seg i verden, slik at man kan gjøre bønner i rett retning.

Telefonen kommer også med en egen bønnealarm, som kan stilles inn etter over 5000 forskjellige byer. Denne sørger for å varsle eieren i tide for alle de fem daglige bønnene, uavhengig av hvilken tidssone man måtte befinne seg i.

Et sett med forskjellige bønnerop er dessuten lagret på mobiltelefonen, og kan spilles av ved de fem daglige bønnetidene over et spesial-utviklet høyttalersystem fra Yamaha.

Sist men ikke minst kommer i800 med en arabisk kalender, såkalt Hijri-tid. Dette er noe av det samme som Siemens har satset på, som i sine nyeste telefoner kommer med støtte for den buddhistiske kalenderen.

Foruten sine muslimske funksjoner har i800 få nyheter å by på. Telefonen er liten og lett, kommer med 16 MB innebygget minne og har en aktiv TFT-skjerm. Produsenten poengterer at telefonen har fått et moderat og diskret design.

Ilkone vil starte salg av i800 i Libanon, Jordan, Syria, Sudan og Algerie. Etterhvert planlegger produsenten å bringe telefonen til de fleste muslimske markeder. Prisen er ventet å ligge på rundt 4000 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen