En mobil eksplosjon

I løpet av de siste få årene har Afrika opplevd en eksplosjon i bruken av mobiltelefoner. Nå er verdensdelen en av de hurtigst voksende områdene når det gjelder mobilbruk.

For fem år siden hadde Afrika 8 millioner mobilbrukere. I dag ligger antallet på 100 millioner, eller 12 ganger så mange. Kenyas kommunikasjonsminister, Mutahi Kagwe, forteller til Mobile Africa at Kenya er det landet hvor antallet mobilabonnenter stiger raskest.

- Mobiltelefonen er ikke lenger luksus for afrikanerne, men en forutsetning for regionens økonomiske utvikling, sier han til Mobile Africa.

I Afrika har mobiltelefonen nemlig gjort mer enn å gjøre afrikanerne mer tilgjengelige. Kontantkortabonnementene er uten tvil den mest populære typen abonnement, og kontantkort har til og med fått status som egen valuta blant verdensdelens innbyggere.

Vi har tidligere skrevet om Afrika og hvordan mobiltelefonene har påvirket verdensdelen. Du kan lese mer om hvilke konsekvenser mobiltelefonen har fått for afrikanernes hverdag i artikkelen "Mobilen forandrer Afrika".

(Kilde: Africa Mobile)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen