Én million solgte Iphone – Hva så?

Flere medier har de siste dagene skrevet om at Apples Iphone 3G har solgt som varmt hvetebrød den første helgen etter lanseringen, og allerede nådd én million solgte håndsett rundt om i verden.
 
Nettstedet Mobhappy er imidlertid ikke like imponert over salgstallene til Apple og de er heller ikke fornøyd med måten verdenspressen har slukt nyheten på. Også nettstedet Gizmodo er kritisk til oppmerksomheten rundt Iphones salgstall og stiller spørsmålet ”So what?”.
 
En million solgte Iphone
Da den første Iphonen kom på markedet tok det 74 fire dager før salget nådde milliongrensen i USA, i følge Mobhappy. Når Apple denne gangen annonserer kraftig at de har nådd én million solgte Iphone 3G den første helgen, er dette derfor oppsiktsvekkende.
 
Det er imidlertid stor forskjell på lanseringen av den første Iphonen og den nye Iphone 3G, og Apples salgstall for sistnevnte er denne gangen hentet fra 21 land, ikke bare USA. Mobhappy mener i tillegg at pressen har overdrevet hvor stor markedsandel Apple vil få på grunn av Iphone-salget.
 
1,28 millioner hver dag
Totalt i første kvartal i år ble det solgt 282 millioner mobiler, ifølge Strategyanalytics. Til sammenligning med Iphone nevner Mobhappy at Nokia selger i gjennomsnitt 1,28 millioner mobiltelefoner om dagen på verdensbasis. Da er det selvfølgelig snakk om mange flere Nokia-modeller enn Apples første- og andregenerasjons Iphone.
 
Likevel er det verdt å merke seg at Apple for øyeblikket ikke har en like stor andel av mobilmarkedet som mange kanskje vil tro etter de siste ukenes Iphone-hysteri.
 
10 millioner nedlastninger
Det som imidlertid er oppsiktsvekkende er at den nye App Store der du kan kjøpe applikasjoner til din første- og andregenerasjons Iphone, samt Ipod Touch, hadde over 10 millioner nedlastninger den samme helgen.
 
Over en fjerdedel av de 800 Iphone-programmene er gratis, og det er kanskje like greit når du for eksempel får applikasjoner som tester hvor lenge du kan holde inne en knapp, eller gir deg Super Mario lydeffekter når du hopper og løper.
 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen