Én million nye abonnenter i uka

Alternativ tekst mangler

India er ett av de landene hvor mobilbruken har eksplodert de siste årene. I dag har 110 millioner indere mobilabonnement. Og flere skal det bli.

Hver uke registreres det nemlig én million nye abonnement, skal vi tro tall fra Forbundet for mobiloperatører i India.

Forskningsbyrået Diffusion Group forventer at India vil ha 350 millioner abonnenter i løpet av 2010. Det betyr gjennomsnittlig fem millioner nye abonnementer per måned de neste fire årene.

90 prosent skal få dekning
I dag har omtrent halvparten av Indias byer og landsbyer mobildekning. Men i løpet av året håper landets departement for kommunikasjon og informasjon å ha gitt 90 prosent av Indias befolkning mobildekning, skriver The Business Online.

Til tross for at bare halvparten av Indias befolkning har mobildekning, er det allerede flere som kun har mobiltelefon enn fasttelefon. Allerede i februar i år var det over dobbelt så mange mobilbrukere som fasttelefonibrukere.

Årsaken til denne statistikken er at det fortsatt er særdeles få mennesker i India som har tilgang til telefon i noen form. Ved begynnelsen av året var landets mobiltetthet på minimale 7 prosent.

Dermed er det ingen tvil om at potensialet er enormt, både for mobilprodusenter og operatører. Og én av operatørene som har sett mulighetene i India, er Telenor. I februar i år kunngjorde operatøren nemlig at de ville satse på India.

- Det er mange folkerike stater i India med lav mobiltetthet. Potensialet er kjempestort, uttalte Arve Johansen, sjef for Telenors Asia-satsing, til Aftenposten i februar.

(Kilder: The Business Online)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen