En milliard mobiler

Alternativ tekst mangler
I år selges trolig en milliard mobiler. (Foto: Marius Valle)

Salget av mobiltelefoner går unna som aldri før. Innen sjampanjekorkene og rakettene smeller i været ved årsskiftet regner mobilbransjen med å ha solgt en milliard telefoner. Bare i løpet av tredje kvartal i år ble det solgt mer enn 250 millioner telefoner.

Tallet for tredje kvartal er dessuten nesten åtte prosent høyere enn for kvartalet før, og i forhold til tallene for tredje kvartal 2005, har salget økt med hele 21 prosent, skriver News.com

– Om salget holder seg sterkt, vil det overgår våre estimater om 998 millioner håndsett i 2006, sier IDC-analytiker Ryan Reith.

– Enhver industri som selger en milliard av noen ting, enten det er mobiltelefoner eller parykker, er signifikant. Og jeg tror det viktigste er å se på vektsten, sier Reith, og peker på at antallet solgte mobiler har vokst hvert år siden de første mobiltelefonene kom på markedet.

Tjener mindre
Stort salg betyr imidlertid ikke automatisk større inntekter for mobilprodusentene. For eksempel har Nokia solgt flere telefoner, men tjent mindre penger det siste året. Grunnen til dette er at telefoner selges billig i vekstmarkeder som Kina, Afrika og India. Enkle mobiltelefoner selges for så lite som 350 kroner noen steder.

News.com skriver at lavprismodellene er grunnen til at Nokia nå satser så hardt på dyre multimediatelefoner i områder hvor folk har penger, som i Europa og i USA. Det samme gjelder for øvrig også verdens nest største mobilprodusent, Motorola.

(Kilder: News.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen