En milliard Internett-brukere


(Bilde: CERN)

Siden Internett er desentralisert og dermed ikke har noe sentralt brukerregister, er det umulig å vite nøyaktig når en femtedel av verden offisielt var på nettet. Men i følge en Morgan Stanley-rapport sitert av Jakob Nielsen's Alertbox, er grensen for lengst passert - og statistisk sett var det i Kina det skjedde.

USA snart i minoritet?

Internett begynner nemlig å bli langt mer internasjonalt enn tidligere - og amerikanere er ikke lenger den største brukermassen. Det er tvert i mot i Asia der det er flest brukere, størst vekst og mest potensiale for enda mer.

Det er nå også flere europeiske enn amerikanske brukere på nettet; i følge den samme rapporten er 23 prosent av nettbrukerne nordamerikanere, mens 24 prosent kommer fra Europa, og hele 36 prosent er fra Asia.

Dette er nesten i tråd med befolkningsfordelingen - men mellom Europa og USA er det ikke en gang en milliard mennesker. Mellom Kina og India er det to.

To milliarder i 2015

At vi nådde 1 milliard brukere i 2005 skulle tyde på en vekst på 18 prosent i året siden 2002, da det var 605 millioner brukere.

Det er imidlertid ikke før i 2015 at vi når 2 millliarder, i følge den samme rapporten, som også spår at amerikanerne bare vil stå for femten prosent av nettbefolkningen når det skjer. Normenn vil nok stå for enda mindre...

(Kilde: Jakob Nielsen's Alertbox)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen