Én måneds batteri på laptopen

Én måneds batteri på laptopen

Det skjer store ting når det gjelder alternative energikilder til dingsene våre. Ifølge nettstedet Engadget.com har Samsung annonsert en dockingstasjon for laptop som skal kunne holde liv i en bærbar PC i én hel måned.

Med metanol
Denne dockingstasjonen lager strøm fra brenselcelle. Drivstoffet som vil bli brukt er metanol, og én påfylling skal være tilstrekkelig til én måneds forbruk.

Samsung bruker en lite energikrevende Q35 ultraportabel laptop som eksempel. Selv om andre bærbare kanskje ikke vil klare å klemme én hel måned ut av batteriet, er uansett dockingstasjonen imponerende.

Mer effektivt
Med 650 wattimer per liter, skal dette være omtrent fire ganger så effektivt som tidligere teknologi på området.

Støy har også vært et stort problem når det gjelder strøm fra brenselcelle, men nå skal også støynivået være omtrent som ved en vanlig laptop.

Flere versjoner
Som med all ny teknologi, er dette neppe noe som vil bli billig med det første. Det er nok derfor en stund til du kan glede deg til å jobbe fra hytta uten strøm.

I mellomtiden arbeider Samsung også med en miniversjon av dockingstasjonen som skal kunne holde liv i en laptop i 15 timer med bare en kaffekopps mengde med drivstoff.

Det er ifølge Samsung mye sikkerhetsarbeid igjen, men de jobber mot en lansering i slutten av 2007.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen