En måned igjen….Bli med "på tur"

Alternativ tekst mangler
Lhotse. Mount Everest helt til venstre.
Foto: Kenzo Okawa

Akam har innledet et samarbeid med klatreekspedisjonen ”The Norwegian Lhotse Expedition 2006”, som skal forsøke, som de første i Norge, å bestige Lhotse (8516m). I forkant av det, arrangerer de en trekkingtur med samarbeidspartnere som går inn til Everest Base Camp, og vi skal også forsøke å bestige fjellet Imja Tse (Island Peak) på 6189m.

Jeg reiser til Katmandu i Nepal den 5. april. Etter litt forberedelser der, drar vi videre til en liten by som heter Lukla, som er utgangspunkt for trekkingturen. Derfra går vi innover i Himalaya til Everest Base Camp. Everest er nabofjellet til Lhotse, og de har felles base camp. Det er her alvoret begynner for klatrerne. Vi som heldigvis slipper å bli med opp på Lhotse drar nedover igjen, og vil gjøre noen forsøk på vår egen, noe mindre tindebestigning på veien. Imja Tse er dekket av isbre, og er til dels krevende for uerfarne brevandrere.

Fotturen starter på ca 2800 meter. Deretter går det oppover til Everest Base Camp, som ligger på ca 5340 meter. Mye av tiden kommer vil til å være i høyder på godt over 4000 meter. Ved Base Camp, er det bare omkring halvparten så mye luft som ved havoverflaten, så alt man gjør av fysisk aktivitet er svært anstrengende. Turen varer i nesten 4 uker.

Det vil komme en del artikler om denne turen på akam i tiden framover, og med litt hell, vil det komme rykende ferske artikler fra turen mens jeg er ute og går. Canon Norge har vært så vennlige å bidra med kameraer til klatrerne, og Nye Expo Service har bidratt med minnekort, så når ekspedisjonen er over, vil vi også kunne få rapport om hvordan dagens vanlige digitalkameraer klarer seg under ekstreme forhold.

Alternativ tekst mangler Alternativ tekst mangler

 

Jeg kommer til å ta med noen kameraer, både for å ta bilder, og for å teste dem under krevende forhold (om enn ikke så krevende som for klatrerne). Men vi vil gjerne ha innspill fra dere om hvordan vi kan utnytte denne anledningen best mulig, til å gjøre ting som er av interesse for dere, og teste ting som vanligvis ikke testes. Dette er en invitasjon til idemyldring, så her er det bare å slippe kreativiteten løs, og komme med forslag. Nederst på siden finner dere lenke til forumtråd, der dere kan komme med ideer og forslag. Kanskje vanker det en liten premie for beste forslag.

Når jeg skal reise et sted, har jeg alltid en rekke spørsmål til hvordan forholdene er, hva man trenger av fotoutstyr, hvordan folk reagerer på å bli fotografert, hva man ikke skal fotografere, teknikker og tips som kommer fra folk som har prøvd og feilet tidligere. Jeg håper med dette å kunne bidra til å svare på noen slike spørsmål. Dersom noen av dere har vært på en slik tur tidligere, kan forumtråden også brukes til å bidra med tips til hvordan både fotograferingen og turen kan bli best mulig.

Så da er det bare for dere å sette i gang å komme med innspill på hva, hvordan og hvorfor, så skal vi prøve å ta hensyn til så mye av det som mulig. Men husk at på grunn av den tynne lufta, og mye bratte bakker, er det begrenset hvor mye utstyr jeg kan ha med, og hvor store fysiske utskeielser jeg kan tillate meg.

 

Takk til:

The Norwegian Lhotse Expedition 2006 - For å ville ha meg med på denne turen

Canon Norge – For å bidra med kameraer til klartrerne

Nye Expo Service – For raust å se til at klatrerne har nok minnekort nok.

Olympus Norge - For å sikre klatrerne backup med analoge kameraer

Lonely Planet – For reiselitteratur, så redaktøren ikke går seg bort.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen