En litt uvanlig Lensbaby

Objektivprodusenten Lensbaby har lansert en nytt objektiv for den lekne og kreative fotografen.

Lensbaby Scout er et manuelt objektiv som skiller seg fra sine andre søsken, ettersom dette objektivet er det første fra Lensbaby som ikke kan bøyes for å oppnå en tilt/shift-effekt.

Les også: Vidvinkeladapter til Lensbaby

Lensbabys nyeste familiemedlem, Scout.
Lensbabys nyeste familiemedlem, Scout.

Scout blir levert med en brennvidde på 12mm, og gir en vidvinkel på hele 160 grader. Fokusområdet strekker seg fra uendelig til 1,27 cm, en ganske imponerende nærgrense som kan gi spennende perspektiver.

Som de andre objektivene fra Lensbaby har heller ikke Scout digitale kontakter, så objektivet kommuniserer ikke med kameraet. I praksis vil dette si at kameraet ikke får informasjon om objektivets blender, og man må fysisk skifte blender med forskjellige blenderringer som slippes oppi objektivets front.

Les også: Lensbaby for Nikon-optikk

Eksempelbilder fra Lensbaby Scout.
Eksempelbilder fra Lensbaby Scout.

Objektivet fungerer både på fullformat og på kameraer med APS-C sensor, men gir en kraftig vignettering. Dette er særlig tydelig på fullformatskameraer.

Innmaten til Scout kan byttes ut, slik at man kan sette inn det Lensbaby kaller Optic Swap System. Dette systemet består av Soft Focus, Pinhole/Zone Plate, Double Glass, Single Glass og Plastic, som gir forskjellige spesielle effekter. Objektivet kommer med bajonettfatning til Canon, Nikon, Pentax, Sony og Olympus FourThirds.

Les også: Lensbabies skifter navn

Fisheyeobjektiver er som regel ganske stivt priset, men her kan du få deg et fullblods fisheyeobjektiv til en ganske hyggelig pris. Utsalgsprisen er på 250 amerikanske dollar, eller ca 1500 norske kroner. Med norsk moms kan man gjette på at prisen vil havne like under 2000 norske kroner. Objektivet er lansert, og vil bli tilgjengelig i norske butikker i løpet av høsten ifølge Lensbaby.

Kilder:
www.photographybay.com
www.lensbaby.com

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen