En linje ut fra katastrofen

Alternativ tekst mangler
Telekom Uten Grenser hjelper libanesere å få kontakt med omverdenen. (Foto: TFSI.org)

Du har sikkert hørt om organisasjonen Leger Uten Grenser, som rykker ut med medisinsk hjelp til kriserammede områder. Men visste du at det finnes en tilsvarende gruppe som rykker ut når folk trenger tilgang til telefon?

Om det oppstår en naturkatastrofe, eller om sivilbefolkning rammes av krig, står Télécoms sans Frontières klare til å tilby de rammede hjelp. Fritt oversatbærer organisasjonen navnet Telekom Uten Grenser.

Får ringehjelp
Organisasjonen tilbyr de sivile sårt tiltrengt kontakt med omverdenen, enten det er for å få kontakt med slektninger, eller å koordinere hjelpearbeid i området. Når en situasjon oppstår, kan Telekom Uten Grenser rykke ut til hvor som helst i verden innen 48 timer.

Når organisasjonen kommer frem til det kriserammede området tar det bare minutter å sette opp en kommuniksjonssentral basert på satelittelefoner. Dette sørger ikke bare for at det er mulig å ringe; det settes også opp tilgang til internett dersom det er behov for det.

Ikke bare mat og medisin
Idéen om å starte en humanitær organisasjon som kunne tilby kommunikasjon ble unnfanget under urolighetene i eks-Jugoslavia. Grunnleggerne så at det i tillegg til hjelp som mat og medisin også var behov for skikkelig telekommunikasjon.

Konflikter og katastrofer fører ofte til at befolkningen blir spredt, og at familier mister kontakten med hverandre. Siden starten, har Telekom Uten Grenser hjulpet folk å få kontakt med hverandre på alle verdens kontinenter. De var tilstede under Katrina-orkanen i USA, så vel om i Irak.

Hjelper Libanon
I år har Telekom Uten Grenser rykket ut til Libanon, hvor de har satt opp to telekommunikasjonssentre. Dette var nødvendig siden infrastrukturen som sørger for telefoni sør i landet har blitt ødelagt under krigshandlingene. Sju mennesker fra organisasjonen er i landet, og tilbyr tolv satelittlinjer, seks dataoverføringslinjer og ti bærbare PC-er.

Telekom Uten Grenser har også rykket ut til Kongo, som var herjet av opprør og krig. Nå er organisasjonen i landet for å bistå de mange flyktningene som er på vei tilbake til hjemmene sine.

Du kan lese mer om Telekom Uten Grenser på organisasjonens hjemmeside.

(Kilder: TFSI.org)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen