Logitech G400 - en kommende kongemus?
Logitech G400 - en kommende kongemus?

En klassiker er født på ny

Tidlig i det herrens år tyvenullfem tryllet Logitech frem en kablet optisk mus med justerbar oppløsning uten at du trengte å installere ekstra programvare – noe som på den tiden ble betegnet som en "supermus". Herligheten fikk navnet MX518 Gaming Grade Optical Mouse, og den noe spesielt dekorerte spillmusa ble tatt i mot av journalister og brukere med åpne høyrehender.

Vår egen anmelder ga den et velfortjent anbefaltstempel, og undertegnede har fremdeles sin gamle MX518 i daglig bruk. Å si at MX518 ble en suksess er en underdrivelse på linje med å hevde at paven har en litt snål hatt.

Men du trenger ikke ta vårt ord for det – Logitech MX518 har overlevd nesten uendret til den dag i dag, over seks år etter at de begynte å dukke opp på gutterom over hele kloden. Og i skrivende stund har nettbutikkene tusenvis av dem på lager, så det er tydelig at de fremdeles går unna.

Alt som er bra...

Men nå mener altså Logitech at det er på tide å komme seg videre, og etterfølgeren til MX518 har fått navnet Optical Gaming Mouse G400.

Ifølge Logitech selv har det vært ett eneste mål med G400, og det var "å gjøre alt som er bra med MX518 enda bedre". Det vil si at de ikke har gjort noe med selve formen, sporingsnøyaktigheten, utformingen av knappene eller kvaliteten. Forandringene har hovedsaklig skjedd inni.

Den ene store nyheten med G400 er en oppgradert sensor som gir deg enda mer nøyaktig kontroll dersom du skulle ha bruk for det. Maksimum oppløsning er nå 3600 dpi (altså ppt – piksler per tomme), mot 1800 på MX518 i dag. G400 vil altså la deg velge mellom 400, 800, 1800 og 3600 dpi.

Rapporteringsfrekvensen over USB har også økt – fra 125 til 1000 rapporter i sekundet, slik at du om mulig kan reagere enda litt kjappere når du spiller. USB-kabelen er byttet ut med en som er tynnere og 30 prosent lettere.

Til slutt er det blitt mulig å programmere knappene på lik linje med Logitechs spilltastaturer i G-serien, herunder bruk av makroer.

Kommer i sommer

Logitech Optical Gaming Mouse G400 vil være i butikkene fra midten av juli. Veiledende pris er 449 kroner – akkurat som for MX518 i 2005.

Kilde: Pressemelding Logitech

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen